Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Dijego Armando Maradona ostavio je neizbrisiv trag u svetu fudbala, a sećanje na slavnog Argentinca čuvaće se i kroz čak tri stadiona sa njegovim imenom.

Prerano je El Pibe napustio ovaj svet, taj crni 25. novembar pamtiće se u fudbalskom svetu, posebno širom Argentine i Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Nedugo nakon što je preminuo, Napoli je u čast legendarne „desetke“ uspeo da dobije dozvolu gradskih vlasti i stadion kluba iz Serije A koji je zvao „San Paolo“ od nedavno nosi ime „Dijego Armando Maradona„.

Još za života je Maradona dobio stadion sa svojim imenom. Njegov prvi klub Argentinos Juniors, za koji je igrao pet godina, ukazao mu je veliku čast.

Sada, posle Napolija, još jedan klub je rešio da oda počast legendi na poseban način. Slavno ime nosiće i stadion u La Plati, delu Buenos Ajresa, gde je Maradona sedeo na klupi Himnasije i bilo je dovoljno da ostavi trag bez obzira na rezultate.

Zato će Argentinci ponosno moći da kažu: Dobro došli na „Gradski stadion La Plate Dijego Maradona“. Jedna tribina na ovom stadionu zvaće se po Alehandru Sabelji, bivšem selektoru Argentine, koji je takođe nedavno preminuo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar