Foto: EPA-EFE/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted u meču 34. kola engleske Premijer lige sa 4:2 na Old Trafordu.

Liverpul je slavio posle preokreta u meču u kom je viđena dobra dinamika, mnogo golova, ali i poneka situacija za sudijsku polemiku.

PROČITAJTE JOŠ:

Junajted i Liverpul su, uprkos ometanjima i protestima navijača mančesterskog kluba, uspeli da odigraju veliki derbi prvobitno zakazan za drugi maj.

Navijači „crvenih đavola“ su pred utakmicu automobilima blokirali put autobusu Liverpula, ali je policija reagovala i omogućila uslove da se meč održi.

Nemanja Matić je meč počeo na klupi Mančester junajteda, a prvu priliku na meču imao je Edinson Kavani već u petom minutu.

Golman Liverpula Alison Beker pogrešio je i Kavani se našao u šansi da šutne sa ruba šesnaesterca i za koji „centimetar“ pošalje loptu pored stative.

Pet minuta kasnije Junajted je uspeo da postigne pogodak uz malo sreće. Bruno Fernandeš je šutirao i lopta je promenila put ka golu Alisona kada je okrznula Filipsa.

Junajted je poveo sa 1:0 i to je bila pozivnica da „redsi“ zaigraju ofanzivnije i bolje. Pred istekom pola časa igre tražili su penal zbog duela Bejlija i Filipsa, ali ga nisu dobili posle pregledanja VAR snimka.

Foto: EPA-EFE/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Diogo Žota je zatim u 34. minutu izjednačio rezultat na 1:1, kada je u karambolu i gužvi šesnaesterca petom sproveo loptu u mrežu Junajteda.

Domaćin je do poluvremena imao još nekoliko pokušaja, a onda je u nadoknadi usledio šok i vođstvo Liverpula.

Aleksander Arnold je pronašao Roberta Firmina, ovaj je bio siguran na udarcu glavom za vođstvo Liverpula 2:1.

Foto: EPA-EFE/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Već na startu drugog dela gosti su ponovo preko Firmina utvrdili svoju prednost novim golom za 3:1, ali se Junajted nije predao.

Greška kakvu je napravio Šo, kada je izgubio loptu na tridesetak metara od svog gola, pre gola Liverpula, mnogim timovima bi potpuno pomrsila konce i dotukla ih.

Umesto toga, Markus Rašford je u 68. minutu vratio Mančester u igru, kada je već Žota u 59. minutu bio nedovoljno precizan i pogodio je stativu.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell / POOL EDITORIAL USE ONLY.

Rašford je dobio pas od Kavanija, Alison je istrčao i to je bilo dovoljno za Markusa da pogodi za 3:2.

Međutim, Nemanja Matić je ušao u igru u završnici i odmah kiksirao za gol rivala.

Otvorio je kontru Liverpulu, koji je preko Mohameda Salaha u 90. minutu pogodio mrežu Mančester junajteda za konačnih 4:2.

Junajted posle ovog poraza ima 70 bodova na drugom mestu Premijer lige, dok je Liverpul sa 60 bodova na petom mestu engleskog šampionata.

 

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar