Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Uprava Mančester junajteda povećala je platu 18-godišnjem Mejsonu Grinvudu, samo osam meseci pošto su mu prethodni put povećali primanja.

Pre samo godinu dana, Grinvud je kao omladinac imao nedeljni ček na 800 funti, da bi u oktobru 2019. klub povećao platu igraču na 25.000.

Posle serije sjajnih mečeva i odličnog učinka u ovoj sezoni, čelnici kluba sa „Old Traforda“ rešili su da mu ponude znatno bolje uslove.

Bitka za finale FA Kupa

Junajted i Čelsi vode veliku bitku za Ligu šampiona u Premijer ligi, a danas (19.00) se sastaju i u polufinalu FA kupa na Vembliju. I jednima i drugima je to jedina prilika za trofej ove sezone (mada je Junajted još u igri u Ligi Evrope). Kec je 2,55, iks 3,20, a dvojka 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Čelsi.

Grinvud je ove sezone na 48 mečeva u svim takmičenjima postigao 16 golova, a većinu mečeva je počinjao sa klupe.

Ukoliko postigne još jedan gol, izjednačiće klupski rekord Džordža Besta, Brajana Kida i Vejna Runija koji su kao tinejdžeri uspeli da postignu 17 golova u jednoj sezoni.

„Mejson je sjajno odgovorio na sve zahteve. Odlično smo ga kontrolisali što se tiče minutaže, a sa pauze se vratio spremniji nego ikada. Dobio je nekoliko kilograma mišićne mase, stekao značajno iskustvo i samopouzdanje. Bio je odličan. Ostale su još dve utakmice u Premijer ligi, FA kup i Liga Evrope, ali ne brinem se, neće sagoreti, nema šanse da se tako nešto dogodi“, izjavio je menadžer Ole Gunar Solskjer.

Veruje se da će Grinvud sigurno biti i na listi putnika u reprezentacije Engleske za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar