Foto: EPA-EFE/TONY MCDONOUGH

Uprava povratnika u Premijer ligu, ekipe Lids junajteda, planira da ponudi novi, znatno unosniji ugovor menadžeru Marselu Bjelsi.

Argentinski stručnjak, koji je na kormilu kluba sa „Eland rouda“, uspeo je da ekipu vrati u elitno takmičenje u Velikoj Britaniji posle tačno 16 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako prenose ostrvski mediji, uprava će 64-godišnjem stručnjaku ponuditi novi trogodišnji ugovor po kom će umesto dosadašnjih 6,6 zarađivati 8,8 miliona evra godišnje.

Očekuje se da čelnici kluba uskoro započnu razgovore sa Bjelsom tim povodom, ali samo o određenim detaljima, pošto se očekuje da će on prihvatiti nastavak saradnje po predloženim uslovima.

„Viktor Orta, Andrea Radrizani i ja ćemo biti uskoro za stolom sa Marselom, tačnije sledeće nedelje i pričati u vezi planova za narednu sezoni. On ima pregled situacije, zna u kom smeru želimo da idemo, pričaćemo o tim igračkim stvarima kao i detaljima koji bi još trebalo da budu rešeni“, izjavio je izvršni direktor Angus Kinir.

Bjelsi ugovor ističe zvanično krajem naredne nedelje, ali klub ima automatsku opciju da ga produži za godinu dana.

Bjelsa je svesno odložio priču o ugovoru kako bi se koncentrisao na teren i uvođenje ekipe u viši rang takmičenja. Bilo je govora da bi mogao da napusti klub u slučaju da Lids ne uđe u Premijer ligu, ali je ta opcija sada eliminisana.

Uz sve to, Lids je ulaskom u Premijer ligu obezbedio novčanu sumu od 121 milion evra, a veruje se da je u klub spremna da uloži novac i grupacija „Katar Sports Investment“ koja ima kontrolu nad Pari Sen Žermenom.

Lidsu je ostalo da do kraja Čempionšipa odigra još jedino utakmicu sa Derbijem. Meč na „Prajd parku“ u Derbiju počinje u 15 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar