Holan, Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Mančester junajted zajedno sa prvim trenerom Ralfom Rangnikom imaju veliku želju da dovedu Erlinga Holana u svoje redove.

Holan je već odavno želja mnogih evropskih velikana, a ljudi iz Junajteda su njegov potencijal primetili još u Salcburgu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je oružje „crvenih đavola“ trebalo da bude Ole Gunar Solskjer, koji je sa norveškim napadačem sarađivao u Moldeu. Holan je tada ipak odabrao Borusiju, što se nikako nije ispostavilo kao loš potez.

Sada je situacija drugačija. Rangnik je nedavno razgovarao i sa Holanovim ocem Alfijem o potencijalnoj promeni sredine njegovog sina. U leto naredne godine biće aktivirana fiksna otkupna klauzula u visini od 75.000.000 za Holana, što je i više nego pristupačna cena za najveće evropske klubove.

„Erling Haland je fantastičan napadač. Ja to znam najbolje jer sam sa prijateljem Kristofom i još nekim ljudima iz Salcburga učestvovao u njegovom transferu iz Moldea“, rekao je nedavno trener Mančester junajteda.

Još jedna od prepreka u dovođenju Holana u Junajted biće odnos tog kluba sa njegovim agentom Minom Rajolom, koji je označen kao glavni krivac zbog čega je Norvežanin pojačao Borusiju, a ne „crvene đavole“ kada je odlazio iz Salcburga.

Ne treba zaboraviti da je Rajola takođe agenti Polu Pogbi, čija sudbina u Junajtedu još uvek nije poznata, a ugovor mu ističe na leto naredne godine.

Rajola je nedavno i pričao o tome koji su klubovi konkurentni za dovođenje Holana, a među njima nije bilo Mančester junajteda.

PROČITAJTE JOŠ:

„Siti je osvojio pet titula u poslednjih nekoliko godina što je značajno više od Junajteda. Da li Eriling može da čeka Barselonu? Naravno da može. Gledamo sve opcije i šta je najbolje za igrača, a ne isključujem ni opciju ostanka u Dortmundu“, rekao je Mino.

Kao zainteresovane spomenuo je još Real Madrid i Mančester siti, koji su do sada izbegavali saradnju sa Rajolinim igračima. Bajern ne želi Erlinga, jer imaju Roberta Levandovskog, koji uprkos spekulacijama, očigledno ne želi da napusti klub.

Još jedan bitan uslov koji „crveni đavoli“ moraju ispuniti je i plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Trenutno su šesti u Premijer ligi, dok će u nokaut fazi Lige šampiona igrati protiv Atletiko Madrida.

Potencijalan dolazak Norvežanina biće propraćen najverovatnije odlascima Edinsona Kavanija, Entonija Marsijala, Huana Mate i Džesija Lingarda,

Kavani je najbliži Barseloni, Marsijal je izrazio želju da pređe u Sevilju, Lingard je nezadovoljan minutažom pa je gotovo izvesno da će tražiti novi angažman, a Mata je u poznim igračkim godinama i nije poznato gde će i da li će nastaviti karijeru.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji sa derbija Totenhema i Liverpula

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar