Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Srpski reprezentativac i fudbaler Ajaksa Dušan Tadić našao se na 89. mestu liste 100 najboljih fudbalera sveta u 2021. godini po izboru uglednog britanskog lista "Gardijan".

Taj list svake godine sastavlja svoju listu, a Tadić je ove godine svojim partijama za klub i reprezentaciju u potpunosti opravdao svoje mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

U tekućoj sezoni na 23 nastupa ima osam golova i 13 asistencija, a njegov klub je kao neporažen prošao u nokaut fazu Lige šampiona, gde će igrati protiv Benfike.

Tadić je prošle sezone osvojio duplu krunu sa Ajaksom i bio najbolji asistent Eredivizije, a taj uspeh bi mogao uskoro i da ponovi.

Osim toga, sa reprezentacijom Srbije plasirao se na Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto je u odlučujućoj utakmci sa Portugalom upisao i pogodak i asistenciju.

Ispred Tadića na listi se nalaze Žota (Liverpul), Dijaz (Porto), Ojarzabal (Sosijedad), Jilmaz (Lil), Feliks (Atletiko Madrid), Duvan Zapata (Atalanta), Buskets (Barselona), Brozović (Inter), Firmino (Liverpul), Šik (Bajer), Šo (Junajted), Šmajhel (Lester), Grizman (Atletiko), Ederson (Siti), Voker (Siti), Spinacola (Roma), Belingam (Dortmund) i Ljorente (Atletiko Madrid).

Iza njega, do stotog mesta nalaze se Hejbjerg (Totenhem), Tilemans (Lester), Gavi (Barselona), Fabinjo (Liverpul), Mele (Atalanta), Saka (Arsenal), Navas (PSŽ), Ale (Ajaks), Rodri (Mančester siti), Alvares (River Plejt) i Olmo (Lajpcig).

Ostatak liste biće objavljen u narednim danima.

BONUS VIDEO Dušan Tadić postiže pogodak protiv Portugala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar