Foto: EDITORIAL USE ONLY

Holanđanin je siguran u svoju odluku.

Glavna tema u Engleskoj i dalje je nezapamćeni debakl Mančester junajteda protiv Liverpula 7:0 u nedelju u Premijer ligi.

Na konferenciji za medije uoči utakmice „crvenih đavola“ protiv Real Betisa u Ligi Evrope u četvrtak ponovo se govorilo o utakmici sa Liverpulom.

Pročitajte još

Pored samog po sebi najubedljivijeg poraza Mančester junajteda u istoriji, veliku pažnju privukao je i odnos fudbalera ekipe trenera Erika ten Haga. Pričalo se dosta i o kapitenu Brunu Fernandešu, koji je u nekoliko situacija pokazao ležeran odnos prema utakmici, kada je ona već bila rešena. Legendarni Gari Nevil oštro je kritikovao ponašanje Fernandeša.

Međutim, Ten Hag naglasio je da će Bruno osati kapiten ekipe.

„Da, Bruno će definitivno ostati kapiten. Igra briljantnu sezonu i odigrao je veliku ulogu da budemo tu gde jesmo. Svi prave greške i zajedno učimo. Ja moram da učim i on takođe. Niko nije savršen. On je inteligentan. Vrlo sam zadovoljan što je on naš igrač i što je kapiten kada Hari Megvajer ne igra“, jasan je bio holandski stručnjak.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Nakon trenera, najbolji strelac ekipe ove sezone Markus Rašford takođe je imao reč.

„Nemam šta da kažem u vezi sa Brunom… Kao što je trener rekao, niko nije savršen i ponekad toliko žarko želite pobedu da na kraju završite radeći stvari koje ti nisu svojstvene“, rekao je reprezentativac Engleske i objasnio zašto bruno treba da ostane kapiten: „Bio nam je dobar lider i onda kada nije imao traku oko ruke. Pomogao je drugim igračima da postanu bolji lideri. Stoprocentno podržavam Bruna i stojim iza njega.“

Javnost nije kritikovala samo Bruna, ceo Junajted bio je optuživan da se predao.

„Nismo odustali, to je koještatija. Bili smo dezorganizovani, da, komunikacija je bila lošai zbog toga smo primili golove. Mi napadači smo pokušavali da pritisnemo samo da bismo pritisnuli i nismo delovali kao jedinica, kao celina. Isto je bilo sa veznim redom i odbranom. Pokušavali smo da se uhvatimo u koštac sa utakmicom, ali nismo imali dogovor šta da radimo. Dogodilo se šta se dogodilo i jedino što nam preostaje je da izvučemo pouke. Zahvalan sam što nam ovako brzo dolazi nova utakmica kao prilika da napravimo novi korak i ostavimo težak poraz iza nas“, zaključio je Rašford.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postigao četiri gola i proslavio veliki jubilej

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar