Foto: EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Direktor Milana Paolo Maldini rekao je da klub ne radi na angažovanju fudbalera Fjorentine Nikole Milenkovića ili Krisa Ajera iz Seltika.

„Rekao bih ne… Njih dvojica mogu da budu na našoj listi, ali da budem potpuno iskren, to nisu imena na kojima sada radimo“, rekao je Maldini za „Skaj Italija“.

Milan je tokom prelaznog roka angažovao Brahima Dijaza i Sandra Tonalija.

PROČITAJTE JOŠ

„Imali smo prioritete. Ostvarili smo te ciljeve. Imali smo ideju na koji način da izgradimo ekipu, zajedno sa vlasnicima kluba. Pokušali smo da dovedemo najbolje igrače koji su bili dostupni, ali i da vodimo računa o finansijama, pa smo ostali dosledni načinu kojim smo pristupili stvarima prošle sezone.“.

Milan čekaju dva kola kvalifikacija za Ligu Evropa

„Ako se plasiramo u grupnu fazu, imaćemo gust raspored. Prioritet je desni bek, pošto na toj poziciji imamo povređenog igrača. Dolaskom Tonalija, naša sredina terena je više nego skladna.“.

Nekadašnji kapiten roso-nera govorio je i o projektu kluba.

„Godinama su tokom priprema mnogi stavljali Milan u Ligu šampiona, a mi se sedam godina nismo kvalifikovali. Ove godine je počeo drugačiji projekat, dolaskom Stefana Piolija. Naš cilj nije da se plasiramo u Ligu šampiona, već da damo sve od sebe da se primaknemo što je moguće više. Ne postavljamo sebi ograničenja, ali želimo da nadogradimo ono što smo videli u poslednjim utakmicama prošle sezone.“.

On je upitan i da li oseća odgovornost kako bi obezbedio očuvanje identiteta kluba.

„Osećam odgovornost za svoju prošlost, vezu moje porodice sa ovim klubom i navijače koji me smatraju garancijom. Otkako smo počeli proces u julu 2018. godine, došlo je do ogromnih promena, pre svega jer sam sedeo kod kuće i gledao utakmice na televiziji. Često govorite stvari ne shvatajući stvarnost rada kao direktor, pa mi je to iskustvo omogućilo da rastem i da se razvijam“, naveo je Maldini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar