Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nemanja Maksimović veruje u uspeh protiv reprezentacije Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija u četvrtak, 8. oktobra, gostuje u Oslu i mora da trijumfuje kako bi se izborila za finale baraža i duel sa Škotskom ili Izraelom, 12. novembra u Beogradu, za plasman na Evro.

Gledajte besplatno fudbalsku utakmicu Norveška – Srbija. Prijavite se na eon.tv/srbija.

Veruje se da će u startnih 11 „orlova“ biti vezista Hetafea Nemanja Maksimović.

„Osećamo pozitivan pritisak dugo, spremni smo i nadamo se pobedo“, kaže Maksimović i osvrće se na prazne tribine usled sprečavanja širenja koronavirusa.

„Pristalica sam da se igra s publikom, bitno je da je ima ljudi na tribinama, zbog njih se igra. Fudbal je već tri-četiri meseca bez publike, što nije ni prednost, ni mana“.

Maksimović je bio deo zlatne generacije „orlića“ koja je 2015. na Novom Zelandu osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. I bio je strelac pobedonosnog pogotka za 2:1 u produžetku finala sa Brazilom.

„U mlađim kategorijama smo ostvarili najviše što smo mogli, ali ne može da se poredi seniorski i omladinski fudbal. Ovo je sada najbitnija utakmica za reprezentaciju Srbije i nadam se uspehu“.

Foto: EPA/BEN CAMPBELL

Srbija nije blistala na startu Lige nacije, izgubila je od Rusije i odigrala 0:0 sa Turskom.

„Svi smo u boljoj formi nego što smo bili u septembru, pojedini igrači su bili bez takmičarskih utakmica i morali smo da igramo posle tek nekoliko treninga. Sada smo fizički mnogo spremniji“, ističe vezista Hetafea i otkriva šta je najbitnije protiv Norveške.

„Treba da se okrenemo našem stilu igre, da ne razmišljamo o njihovim kvalitetima. Ako se mi postavimo dobro na terenu, sve će zavisiti od nas i onda ćemo uspeti da zatvorimo i njihove dobre strane“, zaključio je Maksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram