Keln Majnc
Foto: EPA-EFE/LARS BARON / POOL DFL

Drugi bundesligaški dan, posle pauze zbog koronavirusa, goleadom su otvorili Keln i Majnc, a duel je završen bez pobednika 2:2.

Nesmotren start Nijakatea u 5. minutu bio je povod sudiji Vinkmanu da pokaže na belu tačku, a Mark Ut rutinski je realizovao jedanaesterac i načeo godste.

PROČITAJTE JOŠ

Rano primljen gol nije poremetio Majnc, ali je gostujućem timu nedostajao tračak sreće da materijalizuje inicijativu koju je imao do odlaska na odmor. Fenomenalnu šansu imao je Žan Pol Boetijus u 13. minutu, ali je njegov udarac izblokirao jedan od igrača Kelna. Žal osim zbog propuštene šanse Holanđanina, gostima ostaje i zbog prilike iz 29. minuta kad je Onisivo fenomenalno zapretio, ali je Horn briljantno intervenisao i sačuvao mrežu.

Scenario iz prvog dela igre viđen je i u nastavku, ali su gosti u međuvremenu namestili nišanske sprave, što je koštalo keln dva ispuštena boda.

Posle gola Kajnca na asistenciju Drekslera u 53. minutu kojim su „jarčevi“ udvostručili prednost, probudili su se gosti i osam minuta kasnije Avonji je smanjio zaostatak posle proigravanja Kuaisona.

Keln Majnc
Foto: EPA-EFE/Thomas Faehnrich / POOL DFL

Tačku je stavio Pjer Kunde Malong matiravši Horna posle fenomenalnog solo prodora, pa su Majnc i Keln upisali po treći remi ove sezone.

Gosti su posle 26 kola na 27 bodova i prvi su klub iznad zone ispadanja, uz učinak od osam pobeda, tri remija i 15 pobeda, dok keln ima dve pobede više i šest bodova prednosti.

BUNDESLIGA, 26. KOLO

Nedelja:

Keln – Majnc 2:2 (1:0)

(Ut 6p, Kajnc 53 – Avonji 61, Kunde Malong 72)

Union Berlin – Bajern 18

Subota:

Borusija Dortmund – Šalke 4:0 (2:0)

(Holan 29, Gereiro 45,63, Azar 48)

Hofenhajm – Herta 0:3 (0:0)

(Akpoguma 58ag, Ibišević 60, Kunja 74)

Fortuna – Paderborn 0:0

Augzburg – Volfsburg 1:2 (0:1)

(Jedvaj 54 – Štefen 43, Ginček 90+1)

Lajpcig – Frajburg 1:1 (0:1)

(Polsen 77 – Gulde 34)

Ajntraht (F) – Borusija (M) 1:3 (0:2)

(Ple 1, Tiram 7, Bensebaini 74p)

Ponedeljak:

Verder – Bajer Leverkuzen 20.30

Bundesliga tabela
Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar