Luis Enrike
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Luis Enrike, selektor Španije, osvrnuo se tokom prinudne pauze zbog koronavirusa na igre pojedinih španskih igrača, ali i na činjenicu da će Evro 2020 biti odložen za narednu godinu.

Navijače Španije koji su učestvovali u video razgovoru sa selektorom posebno je interesovao njegov odnos sa igračem Real Madrida Serhiom Ramosom.

„Sa Ramosom imam vrlo dobar odnos, kao i sa 99,9 odsto igrača. Serhio je kapiten. Znao sam ga samo iz utakmica koje sam igrao protiv njega. Kad sam ga upoznao bio sam prijatno iznenađen, sa razlogom je vlasnik rekorda po broju utakmica u dresu Španije. Njegove liderske i ljudske osobine su zaista impresivne“, rekao je Enrike.

PROČITAJTE JOŠ

„Crvena furija“, iz perspektive njenog selektora, neće biti na gubitku zbog odlaganja Evropskog prvenstva zbog koronavirusa.

„Pomeranje Evropskog prvenstvsa će najviše uticati na mlade igrače koji će imati još godinu dana da se razvijaju“, istakao je selektor Španije i potom odgovorio na pitanje da li je Adama Traore, napadač Vulvsa, u konkurenciji za naredne izazove s obzirom na sjajne igre u Premijer ligi:

„Znamo za njega godinama, još dok je bio u Barseloni imali smo ga u planu. Prilično je napredovao. Veoma je interesantan igrač i zaista smo zadovoljni kako igra“.

Španski strateg osvrnuo se i na period proveden na klupi Barselone, kluba u kojem je ostavio zapažen trag i kao igrač.

„Svaka utakmica koju izgubiš sa Barselonom je kao poraz u finalu, a porazi u značajnijim susretima bole još više. U igračkim danima sam napustio Barselonu jer sam smatrao da nemam šta više da ponudim, a slično je bilo i u trenerskim danima. Smatrao sam da moraju da dovedu nekog ko može da pruži više“, rekao je Enrike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram