Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Bajern želi da narednog leta angažuje golmana Barselone i reprezentacije Nemačke, Marka-Andrea ter Štegena.

Kako prenosi dnevni list „Sport“, Ter Štegen, koji će u aprilu napuniti 28 godina, trenutno je prekinuo pregovore sa Barselonom oko potpisivanja novog ugovora.

Ista situacija je i u Bajernu sa reprezentativcem Manuelom Nojerom, koji traži višegodišnji ugovor, a klub mu nudi godinu dana produžetka po isteku sadašnjeg, 2021. godine.

Bajer je ranije obezbedio dolazak Aleksandera Nibela (23) iz Šalkea, koji se smatra jednim od najboljih mladih golmana Nemačke.

S druge strane, golman Barselone Ter Štegen se procenjuje na 90 miliona evra i lako bi moglo da se dogodi da bude oboren transfer rekord kada je reč o golmanima, ukoliko čelnici Bajerna otključaju kasu.

Rekord drži Čelsi koji je u avgustu 2018. platio 80 miliona evra za dolazak Kepe Arisabalage iz ekipe Atletik Bilbaoa.

Izveštaji iz Španije kažu da Bajern sada nagovara Ter Štegena da ne produžava ugovor sa Barselonom, a u tom slučaju bi mogao da dođe u Minhen 2022. bez obeštećenja. Ipak, procena je da im je od leta potrebniji, pa su spremni i da plate.

Istina je da Barselona želi da ga zadrži, ali će joj novac, usled krize zbog pandemije koronavirusa, istovremeno biti potreban za dovođenje pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram