EPA-EFE/NEIL HALL

Nadamo se da se ove situacije više neće ponavljati

Fudbalski klub Liverpul oglasio se saopštenjem u kojem je ponovio da je nezadovoljan suđenjem na meču sedmog kola Premijer lige sa Totenhemom.

Utakmica je završena pobedom Totenhema rezultatom 2:1. Liverpul je meč završio sa dva igrača manje, pošto su isključeni Kurtis Džons u 26. i Diogo Žota u 69. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Liverpulu je nepravedno poništen gol u 34. minutu pri rezultatu 0:0. Pomoćni sudija je pokazao da je fudbaler Liverpula Luis Diaz bio u ofsajdu. VAR je potvrdio tu odluku, ali je kasnije utvrđeno da je napravljena velika greška i da Luis Diaz nije bio u ofsajdu.

Sudijska komisija engleske Premijer lige priznala je grešku, naveli su da je kriv ljudski faktor u VAR sobi i najavili su sankcije za sudije Darena Inglanda i Dena Kuka.

„Liverpul prihvata priznanje PGMOL (Sudijske komisije engleske Premijer lige) da je greška sinoć napravljena. Jasno je da nije došlo pravilne primene pravila igre, što je dovelo do narušavanja integriteta sporta. U potpunosti prihvatamo pritisak sa kojim sudije rade, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pogoršani primenom VAR-a. Za nas je nezadovoljavajuće da nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i da nije bilo naknadne intervencije“, navodi se u saopštenju Liverpula.

Liverpul dalje navodi da je da su takvi propusti već kategorisani kao „značajna ljudska greška“.

„Bilo kakve odluke i ishodi, treba da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. Ovo je od vitalnog značaja za pouzdanost donošenja odluka u budućnosti, jer se odnosi na sve klubove u kojima se učenje koristi za poboljšanje procesa kako bi se osiguralo to da se ovakva situacija više ne bi ponovila. U međuvremenu ćemo istražiti raspon dostupnih opcija, s obzirom na jasnu potrebu za eskalacijom i rešavanjem“, zaključuje se u saopštenju Liverpula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar