Marković
Foto: EPA/PETER POWELL

Lepo je videti imena svojih sunarodnika u listama najboljih igrača u ovom ili onom sportu, ovom ili onom klubu, ali postoji i druga strana medalje.

Mnogo se proteklih dana pisalo o Nemanji Vidiću, koji se našao u izborima za najboljeg kapitena u istoriji Premijer lige, te najboljeg igrača tog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Ako se Mančester junajted može okarakterisati kao povoljna sredina za srpske fudbalere, naročito za one koji se zovu Nemanja, Liverpul nije tako srećna destinacija.

Pogotovo ako si Srbin i igraš na poziciji krilnog napadača.

Portal navijača Liverpula, Liverpul eho, uvrstio je bivše reprezentativce Srbije Lazara Markovića i Milana Jovanovića u spisak najgorih pojačanja kluba u poslednjih 30 godina.

Aktuelnom fudbaleru Partizana nije dato previše pažnje u tom tekstu, što je dobra vest, dok je za Jovanovića navedeno da je „izgledao bolje u epizodi serije Komšije nego na Enfild roud“.

Lane
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

 

U svetlu navođenja ovog kurioziteta vredi podsetiti da je Jovanović 2011. godine bio pomenut u australijskoj seriji kao „jedan od najboljih fudbalera sveta“.

Mogućnost da „spase obraz“ srpskog fudbala u Liverpulu i dalje ima Marko Grujić, koji je pod ugovorom sa ovim klubom, ali je odigrao svega osam utakmica i bio pozajmljivan Halu i Herti.

U tekstu je odabrana ekipa od 25 fudbalera za koje se tvrdi da su najgora pojačanja ekipe u premijerligaškoj eri.

Golmani: Danijele Pandeli, Adam Bogdan, Šarl Itanđe;

Odbrana: Pol Končeski, Hosemi, Torben Pjenčik, Kristijan Cige, Maurisio Pelegrino, Gabrijel Paleta, Filip Degen, Ali Sisoko, Džulijan Diks:

Vezni red: Alberto Akvilani, Žan-Mišel Feri, Bruno Šejru, Lazar Marković, Kristijan Poulsen, Bernar Dijomed, Antonio Njunes, Usama Asaidi:

Napad: Milan Jovanović, El Hađi Dijuf, Šon Dandi, Mario Baloteli, Fabio Borini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram