Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudblaski klub Liverpul je odmah krenuo sa pojačanjima za sledeću sezonu, a prvo stiže iz Bundeslige na problematičnoj poziciji štopera.

PROČITAJTE JOŠ

Fabricio Romano, novinar sa dobro obaveštenim izvorima je objavio je da je potvrđeno da je Liverpul završio posao oko dovođenja defanzivca Lajpciga Ibrahime Konatea.

Potvrda iz kluba bi trebalo da stigne narednih dana, a Konate je dogovorio ugovor na pet godina.

Liverpul želi da dovođenjem Konatea izbegne ono što mu se desilo ove sezone. Ekipa Jirgena Klopa je ostala bez štopera tokom sezone zbog povreda, pa je u jednom trenutku nemački stručnjak morao da koristi veznjake na toj poziciji.

Očekuje se da Ibrahima Konate pojača konkurenciju u odbrani naredne sezone. Ovaj Francuz ima 21 godinu i prošao je sve mlađe selekcije Trikolora. U Lajpcig je došao 2017. iz Sošoa.

Istovremeno, neozvesna je dalja sudbina 21-godišnjeg Ozan Kabaka, koji je zimus stigao u Liverpul na pozajmicu iz Šalkea. Mladi Turčin nije igrao nekoliko poslednjih utakmica zbog povrede, ali je pokazao potencijal u prethodnom periodu. Nemački mediji navode da čak ne bi bilo iznenađenje da Kabak sad pređe u Lajpcig, u slučaju da Liverpul ne otkupi njegov ugovor od Šalkea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar