Liverpul Enfild
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Liverpula će od sledeće nedelje početi sa treninzima koji će biti organizovani u vidu videokonferencije.

Usled odluke britanskog premijera da zabrani sva okupljanja i ograniči kretanje građana prekinute su i sve sportske aktivnosti.

Liverpul, lider Premijer lige, nije dozvolio da ga nesvakidašnja situacija usled pandemije koronavirusa iznenadi pa je stručni štab Jirgena Klopa odmah igračima dostavio individualne obaveze i zadatke.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaler od trenutka zabrane treniraju u svojim domovima, a nakon što je odlučeno da Premijer liga neće biti nastavljena najranije do 30. aprila, u Liverpulu su došli na ideju da grupne treninge organizuju putem konferencijskog video poziva.

„Redsi“ očigledno ne žele da bilo šta prepute slučaju i motivisani su da nastavak takmičenja dočekaju potpuno spremni i što pre stignu do 30 godina iščekivane titule.

Liverpul posle 29 kola zauzima prvo mesto sa 82 osvojena boda, a devet kola pre kraja šampionata ima čak 15 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Mančester siti.

Svoje planove za predstojeći period otkrila je i Barselona koja je povratak grupnim treninzima najavila za 27. april.

Španski klub takođe je modifikovao svoj način rada tokom perioda pandemije koronavirusa, ali se rukovodstvo Katalonaca nada da će se zdravstvena situacija u Španiji i Evropi stabilizovati u narednih mesec dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram