Foto: Tanjug/Miguel A. Lopes/Pool via AP

Francuski Lion i minhenski Bajern se sastaju u polufinalu Lige šampiona i odlučiće o drugom učesniku meča za titulu.

Iznuđeno rešenje za završnicu elitnog takmičenja pod okriljem UEFA, odnosno preseljenje čitave lige u Portugal, te činjenica da će se igrati samo jedna utakmica ostavlja prostor za potencijalno iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, način na koji je Bajern stigao do polufinala ne daje previše nade francuskom predstavniku, koji je takođe na volšeban način došao do završnice.

Nemački gigant je deklasirao Barselonu sa 8:2, praktično okončao jednu eru i najavio da sa ogromnim samopouzdanjem ide u trku za „ušati trofej“, pa će sve osim prolaza dalje iz duela sa Lionom biti neuspeh.

Sa druge strane, francuski klub ima još veći motiv, s obzirom na to da je prvu poziciju u finalu popunio Pari Sen Žermen, ekipa koja već godinama dominira u tamošnjem nacionalnom šampionatu.

Lion je do prilike da se bori za finale stigao preko favorizovanih Juventusa i Mančester sitija i sledi mu 90 minuta velikog napora u pokušaju da napravi novo iznenađenje.

Foto: Tanjug/Franck Fife/Pool via AP

Može li munja da udari triput? Lion mora da veruje u to i ima svako pravo na takav stav.

O tome je govorio i trener Rudi Garsija, navodeći da je apetit postoji sve dok je hrane na stolu. A njegova ekipa je već progutala ogromne zalogaje.

„Ovde mnogo zavisi od Bajerna, ali ćemo mi pokušati da prikažemo svoje kvalitete. Oni nemaju slabe tačke, ali nijedan tim nije perfektan. Mi ćemo hteti posed lopte, da pravimo dobre kombinacije… Ako to uradimo možda ćemo nešto i moći da postignemo. Moramo da verujemo u sebe“, rekao je Garsija.

Nije njegova ekipa radila sve što je on pomenuo tokom sezone u Francuskoj, koja je suspendovana bez nastavljanja zbog pandemije koronavirusa.

Sedma pozicija na tabeli znači da je sezona bila katastrofalna, tako da je sve što se dešava u Ligi šampiona čista premija i san iz koga klub ne bi želeo tako lako da se probudi.

A nije izgledalo da će tako biti, s obzirom na to da se do druge faze stiglo sa po dve pobede, remija i poraza, iz grupe u kojoj su bili još Lajpcig, Benfika i Zenit.

Foto: Tanjug/Miguel A. Lopes/Pool via AP

Mašinerija. Čak i kada se pomisli da bi nemački gigant trebalo da posustane, kada se menjaju igrači, treneri, to se ne događa. I niko ne bi trebalo više da se nada tome.

Trener Hans-Diter Flik je stigao u klub kao privremeno rešenje posle odlaska Nika Kovača, ali je izvesno da je uverio upravu da je pravi čovek na pravom mestu.

„Verujem svom timu. Imamo odličnu atmosferu, visok nivo kvaliteta i jako treniramo. Opušten sam, znam da je tim fokusiran i da ima velike ciljeve. Ali… Moramo da znamo da meč počinje sa 0:0 i da moramo da igramo istim intenzitetom kao protiv Barselone“, rekao je Flik.

A protiv Barselone je viđena prava fudbalska rapsodija kakva se odavno nije desila na najvećoj sceni. Pogotovo protiv katalonskog kluba.

Bajern je iz utakmice završene rezultatom 8:2 izašao sa nikad većim samopouzdanjem i potvrdom toga da radi dobar posao, ma koliko konačan ishod tog meča bio i u vezi sa krizom u kojoj se nalazi Barselona.

Izazov susreta u finalu sa Pari Sen Žermenom stoji nad glavom igrača Bajerna, ali i oprez jer, kao što je rekao Flik, u 90 minuta sve može da se desi.

Ko će u finale?

Kad je Bajern onako „masakrirao“ Barselone, kako li će proći Lion u polufinalu Lige šampiona? Iako mnogi postavljaju to pitanje pred večerašnji (21.00) meč, jasno je da je francuski tim ozbiljan rival jer je već izbacio Juventus i Mančester Siti. Ali Bajern je veliki favorit za finale sa PSŽ-om, kvota na dvojku je 1,25, a dupla šansa 1X je 3,90.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lion – Bajern.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar