Zvezda navija za Bajern, da Lion ne osvoji Ligu šampiona, kako bi bila nosilac u 3. kolu kvalifikacija
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je rezultatski ubedljivo započela borbu za Ligu šampiona, ali posle plasmana u 2. kolo kvalifikacija neće gledati samo u svoje dvorište.

Izabranici Dejana Stankovića lako su izašli na kraj sa nejakom Evropom (5:0), prvakom Gibraltara i pred njima su još tri koraka do cilja – grupne faze LŠ.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda će u 2. kolu kvalifikacija, 25. ili 26. avgusta, igrati sa pobednikom meča Dinamo Tbilisi – Tirana (sreda, 19), a i u narednoj rundi, ako preskoči drugu prepreke, imaće izvesno status nosioca pred žreb.

Naime, pobeda Dinamo Bresta nad Astanom „ubacila“ je crveno-bele u tu grupu timova, ali je ostao uslov da Lion ne osvoji Ligu šampiona. Teoretski je moguće, samo što sjajnom francuskom timu (eliminisao Juventus i Mančester siti) na putu do finala stoji moćni i nemilosrdni Bajern.

I zato će zvezdaši svim srcem biti uz nemačkog giganta protiv Liona (sreda, 21), iako su upravo od Bavaraca doživeli dva teška poraza prošle sezone u elitnom takmičenju.

Zvezda čeka rivala

Zvezda će večeras (19.00) dobiti rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, posle meča Dinamo Tbilisi – Tirana. Kvota na domaćina je 1,75, iks je 3,40, a dvojka na Albance 4,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Tbilisi – Tirana.

Dakle, Brest je uradio „svoje“ za srpskog prvaka, sada je na Bajernu da opravda očekivanja, zakaže finale sa Pari Sen Žermenom (nedelja), i olakša Zvezdi put ka trećem uzastopnom učešću u grupnoj fazi LŠ.

Potencijalni Zvezdini rivali u borbi za plej-of mogli bi da budu Molde, Karabag, Legija, Makabi Tel Aviv i Sarajevo, ako i oni uspešno savladaju sve prepreke.

Zašto je 3. kolo kvalifikacija toliko važno? Zato što trijumf i plasman u plej-of za Ligu šampiona garantuje evropsku jesen. Ukoliko se Zvezda oklizne na poslednjem koraku pred grupnu fazu LŠ, sigurno će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ujedno, ako ispadne u 3. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, čeka je plej-of za Ligu Evrope.

Računica je više nego jasna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar