Foto: EPA-EFE/Martin Rickett

Fudbaleri Mančester sitija će u susretu četvrtfinala Lige šampiona igrati bez pomoći jednog od najboljih fudbalera poslednjih sezona, napadača Serhija Aguera.

Vicešampion Engleske u subotu od 21 čas igra sa Francuzima, ali menadžer Pep Gvardiola je otkrio da Argentinac još nije najspremniji posle operacije kolena koju je imao u junu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Serhio je i dalje u Barseloni. Mislim da će uskoro doći ovde i uraditi test. Tamo se i dalje oporavlja, neće moći da nam pomogne“, kaže menadžer „građana“.

Kada nema Aguera, sva pažnja u špicu Sitija usmerena je na Brazilca Gabrijela Žezusa, jednog od najboljih u proteklom duelu osmine finala sa Realom.

PROČITAJTE JOŠ: Preko pet golova Zvezdi do borbe za trofej koji mu nedostaje

„On je taj koji nam uvek pomaže, ne samo golovima, već uopšte igrom. Naravno da je za napadača najvažnije da pogađa. Veliki igrači se pokazuju na velikoj sceni, a protiv kralja ovog takmičenja, Reala, pokazao je to dva puta. Napravio je taj korak kada može dsa kaže, tu sam, mogu sam da rešavam mečeve“, dodao je Gvardiola.

Francuze ceni, ali jasno je da je njegov tim favorit.

„Sve može da se dogodi kada igrate jednu utakmicu, ovo je nokaut faza, ali smo spremni. Pritisak će biti prisutan, ali tako je i za drugi tim. Spremni smo“, dodao je bivši trener Barselone.

Zanimljivo je da Siti u prošloj sezoni oba puta u grupnoj fazi sa Lionom nije uspeo da ih pobedi.

„Oni su nezgodan tim, imaju mnogo dobrih fudbalera. Moramo se koncentrisati na svoje zadatke, biti spremni da se borimo do kraja za tu pobedu i plasman u polufinale“, zaključio je Gvardiola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram