Foto: EPA-EFE/Valentin Flauraud

Ukoliko se u ovom trenutku zaustave sva domaća takmičenja i izbace svi timovi koji su se složili da igraju Superligu, kao što UEFA i najavljuje, Liga šampiona bi izgledala potpuno drugačije nego ikada ranije.

Naime, ukoliko ne računamo 12 klubova osnivača Superlige: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter Milan, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester junajted, Real Madrid i Totenhem, sve bi moglo da bude veoma, veoma različito.

PROČITAJTE JOŠ

Po trenutnom stanju u Premijer ligi, ukoliko izuzmemo šest ekipa koje su dogovorile prisustvo novoformiranom takmičenju, u Ligu šampiona će Lester, Vest Hem, Everton i Lids. Četvorka koja nikada ranije nije zajedno izborila mesto u eliti.

Sličan scenario je i u Španiji gde će bez madridskih velikana i Barselone, svoje mesto u najkvalitetnijem takmičenju izboriće Sevilja, Viljareal, Betis i Sosijedad.

U Italiji bi kroz Seriju mesto u Ligi šampiona mogli da izbore Atalanta, Napoli, Lacio i Roma, klubovi koji su i prethodnih sezona povremeno uspevali da izbore grupnu fazu takmičenja.

U Nemačkoj nema tako dramatičnih promena jer je Bajern odbio učešće u Superligi, a sa njim bi po trenutnom stanju stvari u Evropu išli Lajpcig, Volfsburg i Ajntraht.

Slična situacije je u Francuskoj jer je i Pari Sen Žermen odbio da postane deo ekipa, a uz Parižane bi u Ligu šampiona išli i Lil, te Monako.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar