Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, saopštio je da oni koji budu igrali u Superligi neće moći da nastupaju za svoje reprezentacije, što znači ni na evropskim i svetskim prvenstvima.

To je preneo i italijanski dobro obavešteni novinar Tankredi Palmeri, pa Fabricio Romano, a ubrzo se pojavila i izjava prvog čoveka UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri iz Superlige neće smeti da igraju evropska i svetska prvenstva, i ako takva odluka zaista bude na snazi, fudbal kakav smo znali definitivno prestaje da postoji.

„Igračima iz zatvorene Superlige biće zabranjeno da brane boje svojih reprezentacija na Evropskom prvenstvu i na Mundijalu“, poručio je Čeferin.

UEFA je spremna da na sve načine uzvrati udarac ligi koju je formiralo 12 najbogatijih klubova i tek se očekuju dodatne promene.

Takođe se dodaje kako će UEFA što pre pokušati da kazni „odmetnute“ klubove u tekućoj sezoni Lige šampiona i Lige Evrope. To znači da ni njihovo izbacivanje nije isključeno.

„Od ovog trenutka UEFA i fudbalski svet ujedinjeni su u borbi protiv sebičnog projekta nekoliko klubova motivisanih isključivo pohlepom. Zajedno ćemo se boriti protiv besmislenog projekta“, naglasio je Čeferin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare