Sevilja
Foto: EPA-EFE/Wolfgang Rattay

Duelima Vulverhempton - Sevilja i Šahtjor - Bazel, zakazanim za utorak od 21 čas razrešiće se pitanje preostala dva člana polufinala Lige Evrope.

Pobedama u prva dva četvrtfinalna duela Mančester junajted i Inter plasirali su se u polufinale Lige Evrope, a italijanskom i engleskom gigantu na megdan u narednoj fazi će izaći bolji iz susreta Šahtjor – Bazel i Vulverhempton – Sevilja.

Odgovor na pitanje da li će rekorder po broju trofeja u sekundarnom UEFA takmičenju nastaviti pohod ka šestom trofeju u Ligi Evrope, ili će koplja u polufinalu ukrstiti dva premijerligaša, doneće duel u Duizburgu.

Vulverhempton – Sevilja

Vulverhempton će večeras (21.00) u Duizburgu pokušati da ostvari istorijski uspeh i plasira se u polufinale Lige Evrope, ali na drugoj strani je Sevilja, „kraljica“ ovog takmičenja. Kvote obećavaju neizvesnost – kec je 3,50, iks 3,00, a dvojka 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vulverhempton – Sevilja.

Tim Huana Lopetegija biće oslabljen usled izostanka Nemanje Gudelja koji je u karantinu, ali i povređenog Koriče, dok će iz redova „vukova“ izostati Kastro zbog povrede i Podens koji je suspendovan.

U redovima oba tima motiva je na pretek. Sevilja dočekuje duel sa impresivnim nizom od 18 utakmica bez poraza (po devet pobeda i remija), dok Vulvsi ne žele da se zadovolje samo činjenicom da su prvi put posle 48 godina učesnici završnice nekog velikog internacionalnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je ovo dugačka sezona, prešli smo ogroman put. Čeka nas duel sa sjajnim protivnikom, biće teško ali moramo da uložimo poslednji napor“, rekao je trener Vulverhemptona, Nuno Espirito Santo.

Ambicije ne izostaju ni u redovima španskog kluba.

„Usled promena takmičenje je potpuno drugačije nego ranijih godina, ali zahtevi su isti – neophodno je da pružimo maksimum“, rekao je Lopetegi i dodao:

„Neophodno je da razmišljamo o sebi, načinu na koji ćemo se suprotstaviti rivalu i našim adutima. Protivnik je veoma kvalitetan, očekujem prilično izjednačenu utakmicu u kojoj će oba tima igrati do krajnjih granica“.

Istovremeno, u Gezelkirhenu, snage će odmeriti Šahtjor i Bazel, a pobednik će se u polufinalu sastati sa Interom.

Šahtjor – Bazel

Pošto su Inter i Mančester Junajted izborili plasman u polufinale Lige Evrope, večeras (21.00) se u Gelzenkirhenu za isti cilj bore Šahtjor i Bazel. Brazilska kolonija iz Donjecka je favorit s kvotom 1,85, iks je 3,50, a dvojka 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šahtjor – Bazel.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar