Antonio Konte
Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Fudbaleri Intera pobedom nad Bajer Leverkuzenom 2:1 plasirali su se u polufinale Lige Evrope čime su prvi put posle deset godina stigli među četiri najbolje ekipe u nekom od UEFA takmičenja.

Izabranici Antonija Kontea pogocima Barele i Lukakua uspeli su da ostvare internacionalni rezultat koji je bio nedostižan za sve generacije „nero-azura“ u prethodnoj deceniji.

PROČITAJTE JOŠ

Tim sa „Đuzepe Meace“, kao nominalni domaćin u Dizeldorfu je trijumfovao nad Leverkuzenom i tako postao prva generacija od one čuvene koja je 2010. godine, uz Murinja na klupi, stigla do triplete koju je osim trofeja u Kupu Italije i Seriji A krasio i pehar Lige šampiona.

Naravno, iako je aktuelni uspeh daleko manji od onog koji su na terenu ostvarili Dejan Stanković i njegovi saigrači pre tačno deset sezona, pobeda nad Bajerom povod je za optimicam milanskog kluba. O samopouzdanju koje je Inter stekao najbolje svedoče najviše ambicije u sekundarnom UEFA takmičenju.

„Veoma smo zadovoljni, jer ovo je bila dobra partija. Pripremili smo se na pravi način, nijednog trenutka im nismo dozvolili da komotno drže loptu. Uradili smo ono što smo radili na treningu. Želimo da ostvarimo najviše što možemo, idemo do kraja“, rekao je Konte i dodao:

„Stalno nam se dešava da imamo priliku da ‘ubijemo’ utakmicu ranije, ali slabo koristimo šanse. Jeste da protivniku nismo mnogo šansi dopustili, ali smo morali da damo više od dva gola“.

Do trofeja u Ligi Evrope Inter će morati da savlada još dva rivala, a prvog će saznati nakon susreta Šahtjora i Bazela zakazanog za utorak, dok u drugom polufinalu Mančester junajted očekuje boljeg iz susreta Vulverhemptona i Sevilje.

Eventualni trofej, koji je ruku na srce još na veoma dugačkom štapu, samo bi ukrasio sezonu u kojoj je Inter na domaćoj sceni ostao praznih šaka s obzirom na to da u Seriji A nije uspeo da prekine dominaciju Juventusa, dok je u Kupu Italije ispao u polufinalu od kasnijeg osvajača Napolija.

Šta god da italijanski klub postigne u preostala dva susreta dosadašnji rezultati italijansku javnost podsetili su na slavnu eru pod komandnom palicom čuvenog Portugalca, a posebnu nadu uliva prva sezona „Posebnog“ koji je pre pomenute triplete osvojio „samo“ Superkup  Italije i Seriju A. Iz tog razloga ne čudi što su sve oči uprte u Antonija Kontea i ekipu koju na terenu predvodi preporođeni Romelu Lukaku koji je protiv Leverkuzena oborio rekord postigavši gol na devetom uzastopnom meču u Ligi Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar