Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Marčelo Lipi, legendarni italijanski trener i bivši fudbaler, tvrdi da su Juventusu potrebna ozbiljna pojačanja kako bi se ponovo uključio u borbu za titule.

Stara dama“ je poslednji put bila šampion Serije A u sezoni 2019/20, a ove godine je druga na tabeli iza Intera, koji suvereno juriša ka „Skudetu“.

„Juventusu su potrebni veliki igrači, poput onih koje sam ja imao u periodu kada sam vodio „bjankonere“ kako bi se klub vratio osvajanju trofeja. U fudbalu je uvek bilo ciklusa i Juve će uskoro ponovo početi da pobeđuje, jer istorija tako kaže. Sada ekipa mora da se suoči i sa mnogo jačim i dominantnijim Interom. Pobednički mentalitet? To je oduvek bila jedna od mojih karakteristika i ličnih filosofija. Da prenesem ljudima koji rade sa mnom želju da budu pobednici. Nikad nisam voleo da učestvujem, samo da bih ostavio dobar utisak“, rekao je Lipi u razgovoru za „Kvotidijano Sportivo“.

PROČUTAJTE JOŠ:

Osvrnuo se i na neke uspehe u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

„Moj cilj je uvek bio da pobedim, posebno kada sam imao dobre igrače na raspolaganju. Bio sam srećan da sam mogao i da ih dovedem u svoju ekipu. Dobri igrači moraju da budu stavljeni u mentalne i fizičke uslove, kako bi nastupali na vrhuncu svojih sposobnosti. Možda sam i ja bio donekle dobar u tome. Trijumf na Svetskom prvenstvu 2006. godine došao je zahvaljujući ljudskim kvalitetima ovih igrača, kao i njihovoj spremnosti da pomaću jedni drugima.“

Prokomentarisao je sjajni Inter ove sezone, ali i loše rezultate Napolija.

„Inter? Ne, nisam očekivao takav Inter. Mislim da će, ako pobedi danas, imati prednost od 12 poena. Nisam očekivao da će razdaljina biti tako velika u ovoj fazi sezone. Raspad Napolija? Veruje se da neko ko sedi kod kuće, zna kako da da odgovor na sve, ali ne znam zašto se to dešava?“, zaključio je Lipi.

Tokom igračke karijere, Lipi je bio član Sampdorije, Savone, Pistoje i Lučezea. Kao trener vodio je mladi tim Sampdorije, Pontaderu, Sijenu, Pistoju, Karareze, Ćezenu, Lučeze, Atalantu, Napoli, Juventus, Inter, Gvandžu, kao i reprezentacije Italije i Kine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar