Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Srpski fudbaler Dušan Vlahović najbolji je strelac od početka 2024. godine u "ligama petice" i sa dva gola i asistencijom je doprineo pobedi Juventusa nad Frozinoneom.

„Stara dama“ je za vikend sa 3:2 slavila u ligaškom okršaju, a Vlahović je u nadoknadi namestio pogodak Danijeleu Ruganiju, te dospeo ispred Harija Kejna, Bukaja Sake, Rasmusa Hojlunda i ostalih napadača koji igraju u dobroj formi.

To može da raduje i trenera Juventusa Masimilijana Alegrija koji je opisao šta je drugačije kod srpskog napadača u odnosu na prethodni period.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dušanu ide odlično. Pre nekog vremena je uvek bio napet, bio je nestrpljiv da da gol. Sada je mnogo više u ravnoteži, uvek je uključen u igru i to je strašno važno“, rekao je Alegri posle utakmice.

Protiv Frozinonea srpski golgeter je dva puta sjajno reagovao u šesnaestercu rivala, oba puta na asistenciju Vestona Mekenija. Za dva gola bilo mu je potrebno svega tri dodira sa loptom, te je još jednom pokazao koliko mu malo treba da postigne gol.

Vlahović je u Juventus stigao januara 2022. godine i često je bio na meti kritika, kuburio je sa formom i zbog povreda i tek sada pokazuje zbog čega je plaćen više od 80 miliona evra.

Da ovakvog napadača nema niko u Evropi, svedoči i to da je Vlahović od početka 2024. najbolji strelac u najjačim ligama Evrope sa devet golova na sedam utakmica. Iza njega je sada ostao Saka sa sedam pogodaka, dok Kejn, Džonatan Dejvid, Niklas Filkrug i Hojlund imaju po šest.

Dušan je ove sezone dao 15 golova na 25 utakmica u svim takmičenjima, a uz to je podelio i četiri asistencije. Trenutno je drugi strelac Serije A, pošto je ispred njega samo Lautaro Martinez iz Intera sa 22 pogotka i dve asistencije.

Jedina utakmica u ligi na kojoj Vlahović nije postigao gol od početka ove godine bila je protiv Intera, koji dominantno juri ka tituli, dok je Juventus drugi na tabeli i sva je prilika da će ponovo igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Jasno je da je „staroj dami“ mesto u elitnom takmičenju, iako ove sezone nije igrala čak ni u Ligi konferencija zbog finansijskih problema i oduzimanja bodova prošle godine.

Iako Vlahović ne gra uvek u vrhunskoj formi, više puta do sada pokazivao je jasnu želju da ostane u Torinu, što znači da bi i u klubu morali da ga tretiraju bolje i obezbede mu ozbiljna pojačanja za sledeću sezonu.

Do sada su se za Vlahovića interesovali uglavnom klubovi iz Engleske, pominjalo se da bi možda mogao da završi i u Realu, PSŽ-u ili Bajernu, ali on je ostao veran Juventusu, a pošto ima ugovor do 2026. godine, verovatno sredinu neće promeniti ni na leto.

To znači da bi u klubu trebalo ozbiljno da se pozabave prelaznim rokom, praktično na svakom delu terena ima prostora za neko veliko i zvučno pojačanje, pa očekujemo veoma zanimljivo leto što se transfera tiče.

Lazar Samardžić, mladi srpski fudbaler, takođe je na meti Juventusa, a kako je Pol Pogba suspendovan zbog doping skandala, taj transfer bi mogao da bude pun pogodak za klub iz Torina.

Međutim, treba znati da Juventus na leto može da ostane i bez Filipa Kostića, za koga se čekaju ozbiljne ponude, iako se srpski krilni igrač uopšte nije loše pokazao.

Sve u svemu, Juventus ćemo ponovo gledati u Evropi, Vlahović je opet u sjajnoj formi i nadamo se da će tako biti i na Evropskom prvenstvu na leto, dok „stara dama“ bude spremala novac za pojačanja i napad na nove trofeje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar