photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mekgregor je najzaslužniji za Rendžersov prolaz u četvrtfinale Lige Evrope

Golman Rendžersa Alan Mekgregor izrastao je u pravu legendu tima iz Glazgova, a na revanš meču osmine finala Lige Evrope protiv Crvene zvezde je briljirao.

PROČITAJTE JOŠ:

Mekgregor ima 40 godina, a ovo mu je drugi mandat u Rendžersu.

Prvi put je za tim iz Glazgova branio u periodu od 2001. do 2012. godine, a zanimljivo je da je protiv Crvene zvezde branio i 2007. godine.

Tada je Rendžers slavio u dvomeču sa 1:0 golom Naća Nova u 90. minutu meča u Glazgovu. U Beogradu je je rezultat bio 0:0, a dvomeč se odigrao u okviru kvalifikacione runde za Ligu šampona.

Ove sezone ponovo je standardni golman tima iz Glazgova, u koji je došao 2018. godine nakon nastupa za Hal siti i Kardif.

U prvom duelu ovogodišnje osmine finala Lige Evrope protiv Zvezde u Škotskoj takođe je bio primetan, pošto je odbranio penal Kataiju. Imao je ukupno četiri odbrane, ali je na revanšu u Beogradu još više „zasijao“.

Imao je čak 11 intervencija, za šta je apsolutno zaslužio epitet igrača utakmice. Branio je i zicere i šuteve sa distance, ali je na kraju ipak savladan dva puta. Bez obzira na to, Rendžers je sa ukupnih 4:2 prošao dalje i sada čeka rivala u četvrtfinalu.

Mekgregor je pored pomenutih klubova, karijeru gradio i u Sent Džonsonu, Dunfermlineu i Bešiktašu i svuda je bio prvi izbor na golu.

Nastupao je i za reprezentaciju Škotske 42 puta.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar