Derbi
foto: Starsport

Dosadašnji predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige, i prvi čovek Javora Dragomir Lazović, dobio je novi četvorogodišnji mandat na sednici Skupštine.

Za potpredsednike su izabrani predstavnici FK Crvena zvezda Marko Petrović i FK Partizan Svetomir Tanasković. Na taj način podržana je inicijativa FS Srbije da se u rukovodstvu Zajednice Super i Prve lige posle dugo vremena nađu predstavnici naših najvećih klubova.

PROČITAJTE JOŠ

Za preostala četiri člana Izvršnog odbora izabrani su Stanislav Tončev (Radnik Surdulica), Miloš Dangubić (Budućnost Dobanovci), Marjan Rnić (Bačka) i Bojan Pavićević (Sinđelić).

Takođe, na sednici su izabrani i predsednik i članovi Nadzornog odbora koji sada čine Željko Šakota, Aleksandar Perin i Darko Bradonjić. Direktor Superlige i dalje će biti Vladimir Bulatović, komesar za takmičenje Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, kao i komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević.

Na osnovu pisanih izjašnjenja klubova doneta je jednoglasna odluka da se FSS predloži da sledeće sezone u Superligi bude 20 klubova, a u Prvoj ligi 18. Ukoliko IO FSS usvoji ovaj predlog, važio bi samo za ovu sezonu i to zbog vanrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare