Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Sportski direktor Intera iz Milana, Havijer Zaneti kaže da sunarodnika, Argentinca Lautara Martineza i dalje vidi u dresu nero-azura.

Martinez je jedan od najboljih fudbalera u timu trenera Antonija Kontea i uzdanica ekipe koja je u momentu pauze u Seriji A na trećem mestu.

„Trenutno, vidim da on ima budućnost u italijanskom fudbalu. Mi smo veoma zadovoljni njegovim igrama, a i on je zadovoljan Interom“, izjavio je Zaneti.

Ipak, poznato je da je odličnim igrama privukao pažnju brojnih klubova, pre svih Mančester sitija i Barselone.

Proteklih dana mnogo se govorilo o tome da je Barselona uspela da sa njegovim agentom postigne dogovor, te da se čeka samo da Inter da zeleno svetlo za transfer.

Na „Kamp Nouu“ Martineze vide kao naslednika Urugvajca Luisa Suareza. Veruje se da bi uz Lionela Mesija, u njegovim finalnim sezonama u klubu, mogao da čini dobar tandem, jer su u veoma dobrim odnosima.

Barselona je spremna da plati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 111 miliona evra i to u prvih 15 dana jula.

Kako je trenutno nepoznanica kada će se se i kako sezona u Italiji nastaviti, ne zna se ni kakav će biti status pojedinih igrača, ali u Barseloni veruju da bi sa ovom ponudom mogli da obezbede njegov dolazak i posle 15. jula.

Martinez je ove sezone u svim takmičenjima na 31 utakmici postigao 17 golova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram