Foto: Printcreen Instagram / Cristiano

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo došao je u Al-Nasr, a na stadionu u Rijadu su ga dočekale hiljade navijača.

Ronaldo je jedno od najzvučnijih pojačanja u istoriji tamošnjeg fudbala, pošto je iz Evrope otišao u Saudijsku Arabiju.

PROČITAJTE JOŠ:

On je fudbalski pokušaj da vladari te zemlje učine Saudijsku Arabiju privlačnijom za zapadne posetioce, a Ronaldo bi, prema pisanju britanskih medija, trebalo da bude smešten u zapadnjačkom kompleksu vrednom milione evra.

Očekuje se da Kristijano sa izabranicom Georginom Rodrigez i decom živi na mestu izdvojenom od striktnih religijskih prava islamske civilizacije i jednoj od vila koje koštaju oko 14 miliona evra u dva prestižna kvarta Al-Muhamadija ili Al Nahil.

Oba su blizu Mrsul parka, stadiona Al-Nasra i namenjena su zapadnim turistima i bogatašima. Kuće tamo uključuju sopstvene bazene, ima i onih olimpijskih, ali iza zidova ima i klinika, škola, skupih restorana i teretana.

Ronaldo će biti odvojen od dela kulture gde se ljudi mole pet puta dnevno, ali ako ostane u Rijadu, neće uvek moći da izbegne temperature od 50 stepeni Celzijusa tokom leta.

Što se tiče zime, tamo će Ronaldu biti gotovo kao kod kuće, jer je treću godinu unazad radnjama dozvoljeno da ističu božićne ukrase i dekoraciju.

Međutim, iza zidova prestižnih kompleksa religijska policija sprovodi šerijatsko pravo iako joj je moć poslednjih godina u padu.

Kada je reč o nekretninama trenutno za prodaju, tu je jedna od vila baš od 14 miliona, koja služi samo kao okvir kako bi mogao da izgleda život u tim luksuznim kvartovima.

BONUS VIDEO: Doček svetskih prvaka u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar