Đani Infantino
Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

Nije lako biti Đani Infantino, predsednik FIFA. Pogotovo to nije lako u poslednjih dva meseca kada se nalazi pod stalnom paljbom medija, ali i navijača. Ipak, ništa od toga nije bilo neosnovano.

Pele, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, sahranjen je u utorak, a posebnu pažnju je privukao Infantino.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, stigao je do kovčega da se oprosti od najboljeg fudbalera u istoriji, a onda je odlučio da je pravi trenutak da napravi „selfi“.

Navijači, pogotovo oni iz Brazila su pobesneli: „Klovne, beži iz FIFA“, „Neprikladno“, „Sramota“, „Nepoštovanje, mora da dobije otkaz“ bile su samo neke od poruka navijača.

I to se desilo samo par dana nakon što je poznati kuvar „Salt Bae“ konačno nestao iz fokusa javnosti jer ne samo da se našao na terenu posle finale Svetskog prvenstva, već je pokušao da uzme iz ruku Argentinaca trofej…

Infantino je odlučio da se oglasi i da pojasni zašto se poneo baš tako. Mnogi su pomislili da je ovakvo „nevešto“ vređanje samo još jedna uvreda legendi, ali i zdravom razumu.

„Upravo sam sleteo sa mog putovanja u Brazil gde sam imao privilegiju da učestvujem u prelepom omažu Peleu koji se održao u Vila Belmiro, u Santosu. Šokiran sam nakon što sam obavešten da me neki ljudi očigledno kritikuju jer sam juče napravio selfi i slikao se na ceremoniji. Želeo bih da pojasnim da sam bio i počastvovan i ponizan što su me saigrači i članovi porodice velikog Pelea pitali da li mogu da napravim nekoliko fotografija sa njima. I naravno da sam odmah pristao. Što se tiče selfija, nekoliko Peleovih saigrača su tražili da napravimo jedan zajednički selfi, ali nisu znali kako to da urade. Uzeo sam telefon jednog od njih i slikao sve nas zajedno za njega. Toliko poštujem Pelea da nikada me bih uradio ništa što bi bilo nepoštovanje na bilo koji način“, napisao je Infantino.

Zanimljivo, isključio je komentare na ovoj objavi kako ne bi došlo do vređanja.

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar