Kristijano Ronaldo; Foto: EPA/PETER POWELL

Jedan od najboljih fudbalera na svetu Kristijano Ronaldo kaže da svoju motivaciju nalazi u borilačkim sportovima, pre nego u fudbalu.

Nije lako poverovati kada to kaže osvajač pet Zlatnih lopti i višestruki osvajač Lige šampiona i nacionalnih titula u Engleskoj, Španiji i Italiji.

Ronaldo je učestovovao u dokumentarcu DAZN „Paralelni svetovi“, a u njemu Ronalda porede sa ruskim bokserom Genadijem Golovkinom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kad sam bio u Mančester junajtedu, jedan trener je boksovao sa mnom. Mislim da boksovanje može da bude odlično za fudbalera jer izoštrava čula i učite kako da se krećete. Može da bude i teško jer kad se takmičite, onda ste sami“, kaže Ronaldo.

Portugalac veruje da ne bi mogao da bude bokser baš zbog toga, ali voli da gleda „plemenitu veštinu“.

Otud i bliskost sa nekim od boraca poput Habiba Nurmagomedova, Badr Harija i drugih.

„Igranje fudbala je moja strast, ali gledam druge sportove na televiziji. Između fudbalskog ili bokserskog ili UFC meča, biram drugu opciju“, priča Ronaldo.

Iako ima 35 godina još uvek igra na vrhunskom nivou, a njegov Juventus je pre nekoliko meseci osvojio devetu uzastopnu titulu.

„Kad dođete do 33. godine, počnete da mislite da ćete ići nadole, ali ja hoću da nastavim da igram fudbal. Ljudi bi mogli da pomisle ‘Kristijano je bio odličan igrač, ali je sada spor’. Ne vidim da to može da se desi. Možeš da vodiš računa o svom telu i da to ne bude problem. Sve je u glavi, motivaciji i iskustvu. Federer, na primer, on ima 39 godina i još uvek je na vrhu“, ističe Ronaldo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar