Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Kristijan Eriksen bio je jedan od heroja letošnjeg EURO 2020, zbog zdravstvenih problema ne može da igra za Inter, ali bi uskoro mogao da se vrati na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Šampion Italije doneo je izuzetno važnu odluku u vezi sa danskim vezistom, inače najplaćenijim igračem tima, jer mu je plata po sezoni 7,5 miliona evra.

Inter je nastavio da plaća Eriksena iako u Italiji ne može da igra. Podsetimo, Danac je na prvoj utakmici Evropskog prvenstva doživeo srčani udarac i lekari su mu na terenu spasavali život na „Parken“ stadionu.

Posle drame i velike borbe u bolnici, ugrađen mu je defibrilator i sada se oseća dobro. Međutim, pravila u Italiji su dovoljno stroga da brane igranje fudbala i na amatarskom nivou svima sa ozbiljnim srčanim problemima.

Inter je potvrdio da je spreman da pusti Eriksena, odnosno da ga proda po razumnoj ceni, kako bi od zime mogao da igra negde van Apenina gde je to moguće.

„Italijanske medicinske vlasti sprečile su ga da igra ove sezone. Eriksen ne ispunjava uslove da se bavi sportom u Italiji, ali bi u drugim zemljama mogao da nastavi karijeru“, navodi se u saopštenju Intera.

BONUS VIDEO Prekid utakmice Danska – Belgija i podrška navijača za Eriksena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar