Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Žan-Filip Kraso karijeru je nastavio u Parizu posle samo godinu dana u Zvezdi.

Kraso je na pripremama 2023. godine bio jedan od fudbalera koji su plenili potezima. Bilo da je reč o pregledu igre, ili golovima, Kraso je pokazivao da „ima fudbal u nogama“.

PROČITAJTE JOŠ:

To sve nije bilo dovoljno da ostane duže od godinu dana i ostavi dublji trag, a sada je otkrio i šta se sve dešavalo u timu koji je u to vreme vodio Barak Bahar.

Izraelski stručnjak je zbog rezultata u Makabi Haifi došao u Zvezdu prošlog proleća i krenuo da kreira tim za Ligu šampiona u koju su crveno-beli tada ušli direktno kao prvaci Srbije.

Umesto da stvari krenu kao po loju, posle mesec, dva u Superligi su krenule po zlu, a Kraso opisuje zbog čega je njega skupo koštala jedna rasprava sa Baharom.

„Ne smatram da sam napravio korak unazad povratkom u drugu ligu Francuske. Naprotiv, ambijent koji poznajem sigurno će mi pomoći da ponovo osetim zadovoljstvo igranja. Želeo sam da ponovo postanem važan za svoj tim“, rekao je Kraso za francuske medije pred novu sezonu.

Nagovestio je i da bi verovatno i u novoj sezoni u Zvezdi kod Vladana Milojevića bio rezerva, mada je kod Bahara bio potpuno zaboravljen.

„Dao sam prioritet ulozi. Ne može u fudbalu da se predvide stvari, ali potpuno je drugačije doći u klub kao starter i braniti svoje mesto. Mnogo je to lakše nego stići kao alternativa i boriti se. Ovde sam dobio garancije da ću igrati, što ne bi bio slučaj u Ligi 1. Da sam hteo da budem zamena ostao bih u Crvenoj zvezdi“, kazao je Kraso.

Foto: Starsport

Objasnio je i da je „dao prednost sreći igranja fudbala“ nego uslovima, pa se brzo dogovorio s Parizom, dok je među klubovima bilo malo „natezanja“.

Ne žali zbog toga što je igrao Ligu šampiona protiv Mančester sitija, što je asistirao za gol protiv Jang Bojsa, ali je otvoreno rekao šta je bilo problem sa Baharom.

„U oktobru sam bio prvi strelac tima. Postigao sam sedam golova, imao tri asistencije. Kada je trener počeo da me stavlja na klupu, verovao sam da želi da me odmori za Ligu šampiona. Međutim, i tamo me je stavljao na klupu. Otišao sam kod njega da konstruktivno pričamo. Pitao sam ga šta treba da popravim, šta su mi nedostaci. Pričao mi je o odbrani. I to u periodu kada sam postizao golove. Nisam ga razumeo. Na kraju je ta rasprava samo pogoršala stvari“, opisao je Kraso, a onda ispričao i zbog čega nije uspeo da se nametne kod Milojevića.

Ovog puta nije bila reč o nesuglasici s trenerom, već njegovo odsustvo sa reprezentacijom na Afričkom kupu nacija.

„Došao je novi trener, radili su po novom sistemu, dok sam ja bio na turniru. Kada sam se vratio, bilo mi je još teže da se ustalim u tim. Morao sam da to da prihvatim“, zaključio je Kraso.

BONUS VIDEO: Ludnica u Londonu nakon gola Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar