Ognjen Koroman Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ognjen Koroman, bivši fudbaler, govorio je na konferenciji za medije Narodne stranke o onome što se dešavalo prethodnih meseci i koracima koje planira da preuzme da promeni stvari u domaćem fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

„To pričam već duže vreme, duže od pola godina: O Kokezi i kriminalu u srpskom fudbalu. Nikog nisam spominjao u drugom kontekstu, vid kriminala poput Belivuka, carine, Jovanjica i ostalo, mene to ne zanima, uvek sam se držao sporta i fudbala. Bit svega je da je fudbal u Srbiji ugašen, doveden na lestvicu da tri, četiri čovek odlučuju o sudbini sporta i sudbini moje i vaše dece. Nalazimo se u teškoj situaciji u kojoj nas u Evropi niko ne shvata ozbiljno. Promene celokupnog sistema u fudbalu su neophodne, dolaskom časnih ljudi, bez mrlji u prošlosti, koji će da dovedu svoje ljude i očiste celokupan fudbalski savez i jednostavno u saradnji sa policijom, tužilaštvom i sudovima, da očistimo fudbal da budemo ono što smo bili i pre – jedna od vodećih fudbalskih nacija u Evropi“.

Nije precizirao koje su to promene koje želi da uvede, ali je pojasnio zbog čega je odlučio da postane politički aktivan.

„Sami znate da Srbija prolazi kroz veoma težak period i sport nam je u veoma teškoj situaciji. Situacija u fudbalu je kriminalna u svim sferama, u svim segmentima. Promene su neophodne i u narednom periodu će doći do toga, što se tiče mog ulaska u politiku. Na to sam se odlučio pre šest meseci kada sam upoznao Vuka Jeremića, koji je ozbiljan čovek i patriota. Tu je i Dača sa mnom videćemo kako ćemo moći da ppomognemo srpskom sportu, uz energiju i znanje koje imam pokušaćemo da sport i fudbal postavimo u bolju situaciju i da fudbal krene uzlaznom putanjom.“

Ognjen Koroman Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Istakao je da se sport nalazi u veoma teškoj situaciji i da on želi to da promeni.

„Pitate me da li sam postao član, da li sam član ili nisam, ja osećam pripadnost stranci. Politika je ušla u sve sfere sporta, ja sam fudbalski teren za profi licencom i nigde ne mogu da radim u Srbiji jer ne podržavam vlast SNS. Svi funkcioneri će vam reći da ne smeju da mu uzmu ni da budem trener petlića jer će doći u problem sa vodećim ljudima, tj ljudima iz SNS. Imamo još neprijatniju situaciju, imam dugogodišnje prijatelje koji rade u državnim firmama i funkcioneri su u fudbalskim klubovima gde ne smeju da se slikaju sa mnom. Ne smeju da se slikaju jer će da posumnjaju tamo da je on pripadnik neke moje grupe, da ću ja nešto da rušim. Živimo u diktaturi, gde ti nije dozvoljeno da razmišljaš svojom glavom, već kako oni žele, da moraš da budeš deo SNS da bi radio u fudbalu. Nikom se nisam saginjao, ja ću svoje da izguram do kraja. Daću sve od sebe da pre svega fudbal dovedemo Nemanju Vidića i veće asove nego što sam ja, da budu deo tima, fudbala, Srbije jer ovo što se danas radi i mnoge činjenice koje imam i koje ne bih hteo da iznosim pred vama, ali biće prilike za to. Srcem i patriotski sam uz Narodnu stranku, svoj narod i fudbal.“

Objasnio je da je bilo kontakta iz Srpske napredne stranke, te da su želeli da mu ponude bolju poziciju kako bi prestao da kritikuje rukovodeće.

„Apostrofirao bih jednu stvar nuđeno mi je stranke iz SNS da promenim stav, da ću dobiti funkciju, neću da govorim o novcu. Samo da se smirim i da ne pričam šta pričam, nisam čovek kog možeš da kupiš novcem da bih promenio ideale i stavove. Borićemo se svi zajedno, pa dokle izguramo. To je bio čovek iz vrha SNS, iz Službe državne bezbednosti. Funkcije u Zvezdi, u Savezu, ima već četiri meseca od tada. Nije sad da se hvalim da sam pošten i da neću tamo, bitni su stavovi, da imaš nešto svoje, ušao sam u ovo srcem jer sam video nepravdu i boriću se za to i nadam se uspehu“, završio je Koroman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram