Foto: Pedja Milosavljevic / StarSportphoto

Bivši fudbaler Ognjen Koroman otkrio je za portal Nova.rs da je u ponedeljak, dan posle privođenja na granici Bosne i Hercegovine i Srbije, imao neprilika sa policijom i u suprotnom smeru.

Koroman je u nedelju priveden jer je putem društvenih mreža otvoreno kritikovao rad Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Zvezdana Terzića kao prvog operativca Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga je proveo više sati na informativnom razgovoru, a pojavila se i pretpostavka da je zadržan i zbog svojih stavova o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Koroman u razgovoru za naš portal negira da je ono što je pisao na društvenim mrežama bilo napad na Vučića, ali mu smeta što se politika meša u sport.

„Ne želim da stvorim utisak da sam nekom pretio. Možda nekad nisam formulisao dobro svoje pisanje, ali ne pretim ni Terzi ni Kokezi jer nisam kriminalac. Ja samo ukazujem na nepravilnosti i gde nam je fudbal“, kaže Koroman za Nova.rs.

On je istakao da nije samo njega zabolelo aktuelno stanje u srpskom fudbalu, gde su nameštanja i zakulisne radnje, po njegovom mišljenju, stvar svakodnevice.

„Svakog normalnog ovakvo stanje zaboli. Ako je zabolelo Vidića u Milanu, pa se oglasio, i Nemanja Matić. Ali što mene skidaju sa granice da me šalju u Beograd na ispitivanja. Mogu da me pozovu, doći ću, ne bežim od zakona i bilo koga. E sad da l’ je to procedura i da li treba da bude tako, verovatno treba. Verovatno je to i zastrašivanje da prestanem da ukazujem na nepravilnosti u fudbalu, odnosno nepravdu koju svi vide“, priča Koroman.

Foto: Pedja Milosavljevic / StarSportphoto

Dan posle privođenja, ponovio je da nikome ne želi zlo, a u međuvremenu se oglasio i ministar unutrašnih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da se „heroji sa Tvitera obično pred tužiocima brane da su bili pijani i da se ne sećaju zašto su i šta rekli“.

„Evo vidim i Vulin se oglasio. Ako ministar misli da je sve regularno, onda ok. Da li ja moram da se složim sa mišljenjem ministra Vulina: ako on kaže da je sunce, a kiša je, onda svi treba da kažemo da je sunce? Ako živimo u toj diktaturi, onda ok. Dovode nas u tu situaciju da ono što oni kažu, da je to tako. A većina Srbije i svi koji smo u fudbalu vidimo, Matić, Vidić i neki od nas verovatno nismo podobni za Srbiju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Možda i ja treba da se iselim negde. Dovode nas u tu situaciju, da što kažu, tako mora da bude, bilo loše ili dobro. Ja ne mogu da kažem da je tako, kad nije. Čujem se sa 90 posto igrača i trenera, sportskih radnika, imam podršku za sve i to javno kažem. Ja tetku u Kanadi nemam kao ministar Vulin, imam jednu majku Srbiju i Republiku Srpsku, gde moram da živim i stvaram za svoju porodicu, tetku u Kanadi nemam da mi šalje pare“, odgovara Koroman.

Nekadašnji srpski reprezentativac kaže da se u Srbiji vrlo brzo zaboravljaju zasluge kada neko bude označen kao nepodoban.

„Bilo je i danas neprilika, opet me zaustave i pretresaju me, vade stvari iz auta, na srpskoj granici. Izgleda da nisam podoban. Očigledno je zaboravljeno što sam odigrao blizu 50 nastupa za reprezentaciju i 200 nastupa za Zvezdu, što sam učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama, mogu da vam dam spisak. Skoro 300.000 evra sam dao za humanitarne akcije, oprostio sam Zvezdi preko 300.000 evra, sve se brzo u Srbiji zaboravlja, ali verovatno nisam podoban. Sutra će možda reći i da sam neki špijun, strani plaćenik“, ističe Koroman.

Foto: Pedja Milosavljevic / StarSportphoto

Objasnio je i zbog čega, pričajući o sportu, dotiče i politiku i šta odgovara prijateljima koji ga to pitaju.

„Oglašavam se jer sutra možda može da mi se desi bilo šta. Moj sektor je fudbal i pitaju me zašto se mešam u politiku, a ja njih pitam, ‘pa zašto se politika meša u fudbal?’. Sve je politički! Sve je politički. A ja da im budem poltron i budem njihov zapisničar i da klimam glavom, to sigurno neću. Mogu da me drže u šahti tri godine, da me u šahtu zatvore, a ne u zatvor. Mogu da me drže kao pacova, ali ja svoje promeniti neću i nikome klimati glavom neću“, zaključio je Koroman u razgovoru za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare