FOTO: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
FOTO: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Nakon pokušaja stvaranja Superlige, ideje o promenama najelitnijeg fudbalskog klubskog takmičenja nisu stale.

Britanski „Tajms“ piše da su Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, i Naser Al-Kelaifi, vlasnik PSŽ-a i član Izvršnog odbora UEFA, osmislili način da promene izgled Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbal je odavno veliki biznis. Čelnici UEFA smatraju da uprkos velikom interesovanju za njena takmičenja postoji prostor da se on još više uveća. Promene koje već znamo donose nam nadmetanje 36 klubova (32 sada), koji će biti raspoređeni u jednu ligu gde bi svako igrao sa svakim.

Osam najboljih klubova automatski bi dobili kartu za osminu finala, dok bi se klubovi od 9. do 24. mesta boriti u plej-ofu za osminu finala.

Najnovija ideja jeste to da bi se u polufinalima igrala samo jedna utakmica, kao i da bi se organizovao završni turnir za najbolje četiri ekipe. Organizator bi bio veliki grad, kao na turniru u Lisabonu 2020. godine koji je organizovan zbog korone.

Nalik „Superboulu“ ovaj turnir bi bio dosta profitabilniji od dosadašnjeg sistema zbog uvećanih reklamnih prihoda, skupljih karata i samog spektakla koji bi UEFA priredila.

Naziv ovog događaja bio bi „Nedelja fudbala“, saznaje „Tajms“.

BONUS VIDEO Hajlajtsi sa utakmice Totenhem – Sautempton 2:3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar