Lampard i Klop
Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Jirgen Klop, trener fudbalera Liverpula, rekao je da njegov kolega iz Čelsija Frenk Lampard mora mnogo toga da nauči, nakon što je rekao da su u Livepulu arogantni posle osvajanja titule u Premijer ligi.

Liverpul je u sredu pobedio Čelsi sa 5:3, a Lampard je tokom utakmice ušao u raspravu sa pomoćnim trenerom Liverpula. On je u pojednim trenucima i psovao, što se moglo čuti u prenosu, pošto se utakmica igrala pred praznim tribinama.

Posle utakmice Lampard je čestitao Liverpulu na pobedi i rekao: „Svaka čast, osvojili su ligu, ali ne treba da budu arogantni“.

PROČITAJTE JOŠ

Klopu se nije svidela ta izjava.

„Ne možeš tako nešto reći meni i ljudima na mojoj klupi pošto mi nismo arogantni. Frenk je bio veoma takmičarski nastrojen i ja to mnogo poštujem. Mislim da u takvim situacijama, možeš da kažeš skoro šta god želiš. Ali, posle utakmice, to se završava. Ono što mora da nauči, to je da završi sa time po završetku utakmice, a on to nije uradio. U takvoj situaciji, u raspravi želiš da povrediš drugu osobu“, rekao je Klop.

On je naveo da je Lampard mogao da odluči da „zatvori knjigu“, ali da to nije učinio.

„To je ono što mi se ne dopada“, dodao je nemački trener.

„Nije u redu pričati posle utakmice na takav način. Frenk mora to da nauči, a ima mnogo vremena jer je mlad trener. Tokom utakmice, ono što izgovorite nije problem, ali posle utakmice… Nismo arogantni, mi smo suprotno od toga“, rekao je Klop.

Lampard se kasnije izvinio zbog svog ponašanja, ali ne i zbog strasti koju je pokazao.

„Što se tiče rečnika, žalim zbog toga. Sve to se proširilo na društvenim medijima. Imam dve mlade ćerke koje koriste te mreže i žalim zbog toga što sam uradio“, naveo je trener Čelsija.

„Moram da budem jasan, neki su rekli da sam bio uznemiren zbog slavlja Liverpula. Daleko od toga, mislim da bi Liverpul trebalo da slavi koliko želi posle ovakve sezone. Mogu tako da slave posle utakmice, posle svakog gola i slaviće još jednom sa navijačima kad budu mogli. Ja bih popio pivo sa Klopom posle utakmice. Ipak, bilo je stvari koje mi se nisu svidele sa njihove klupe, ne Jirgen Klop, već ljudi iza klupe za koje mislim da su prešli granicu i to je ono što me je uznemirilo“, rekao je Lampard.

Takmičenje u Premijer ligi završava se u nedelju, Liverpul će igrati na gostovanju protiv Njukasla, a Čelsi će dočekati Vulverhempton.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram