Dejan Stanković i Aleksandar Katai, Foto: Srdjan Stevanovic

Pre oko godinu dana u ovo vreme navijači Crvene zvezde uveliko su zahvaljivali Tei Katai što je njen suprug nenadano završio u Ljutice Bogdana. Sada imaju razloga da to rade još glasnije.

Njeni nesmotreni i neoprostivi komentari na društvenim mrežama primorali su Aleksandra Kataija da Los Anđeles zameni za Beograd, jer LA Galaksi, usred rasnih nemira zbog ubistva Džordža Flojda, nije hteo da toleriše Teine internet objave, iako igrač za njih nije snosio nikakvu odgovornost.

PROČITAJTE JOŠ:

On je, u međuvremenu, na terenu nastavio da priča neku svoju priču i dao je osam golova na poslednjih sedam utakmica.

Zvezda nije počela sezonu kao lani, kada je od starta dominirala u domaćem prvenstvu i odmah pobegla Partizanu. Ali, nije loše počela u Evropi.

Pobeđena je Braga 2:1, sa Partizanom je u večitom derbiju bilo nerešeno 1:1, a u središtu dešavanja se nalazi upravo Katai.

Po kuloarima se nekada svašta pričalo o njegovoj radnoj etici, ali talenat mu nikada nije dolazio u pitanje i on to pokazuje iz dana u dan.

Štaviše, u posednjih sedam utakmica nije propustio nijednu da ne zatrese mrežu rivala, što je zaista za poštovanje.

Posebno ako se ima u vidu da su tri od osam golova u sedam mečeva bili na evropskoj pozornici.

Jedva sedam, osam nedelja je Kataiju trebalo da potvrdi ono što se već znalo – da je uz Mirka Ivanića najbolji igrač crveno-belih.

Čim njih dvojicu protivnik upasivi, ili nekako neutrališe, napad srpskog šampiona kao da se umrtvi.

To je nešto o čemu će Dejan Stanković morati da razmišlja, jer kada je Aleksandar igrao ispod svog nivoa, navodno i povređen protiv Šerifa, Zvezda je bila loša i ispala je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od tog trenutka, sredinom avgusta, kreće rapsodija. Kluž je prvi osetio koliko Katai ume da bude neumoljiv.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Deluje tako lako kad dočeka loptu na prvu, pa sa desetak metara pogodi donji, desni ćošak gola Rumuna za 2:0.

Nastavio je na sličan način, bombom pod prečku na meču sa TSC-om iz Bačke Topole četiri dana posle Kluža.

Rumune je dotukao penalom u četvrtom minutu revanša, čime je praktično overio plasman Zvezde u Ligu Evrope.

Za sve to vreme, kada gledate kako igra, vidite da se ne libi da drži loptu u nogama, vidi se i ona spremnost da uđe u dribling i duel.

Na to se odvaže samo igrači koji imaju mnogo samopouzdanja i oni koji znaju da ih trener neće posle prve greške pozvati na klupu.

Katai ima odrešene ruke i zaslužio je to. Iz odbitka je dao gol Čukaričkom, protiv Proletera je sjajno izdriblao golmana i plasirao loptu u praznu mrežu, sa Bragom mu je bela tačka opet bila talična, a u derbiju je pokazao da ume i glavom da pogađa.

Zanimljivo je da je ove sezone samo Erling Holand i Robert Levandovski imaju sličan učinak. Holan je dao 11 golova na poslednjih sedam mečeva, a Levandovski takođe 11.

Naravno, nesuvislo je porediti domaću ligu u Srbiji i Nemačkoj, kao i klubove poput Borusije Dortmund i Bajerna sa bilo kojim klubom u Srbiji, ali treba i ovde davati te golove.

Katai to radi na svakodnevnoj bazi i samo je nastavio onde gde je stao prošle godine kada je zbog zdravlja morao da odsustvuje nekoliko meseci.

Zato nema sumnje da je i sada jedan od glavnih aduta Dejana Stankovića na putu ka odbrani šampionske titule.

Partizan ove sezone deluje više nabrijano nego lani, ima i prednost od dva boda u odnosu na crveno-bele u Superligi, pa nema sumnje da će klubu iz Ljutice Bogdana biti potreban Katai u svom najboljem izdanju da bi se dominacija domaćim šampionatom nastavila i potvrdila sledećeg proleća.

BONUS VIDEO: Atmosfera se derbija Crvene zvezde i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar