Karlos Tevez; Foto: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Legendarni argentinski fudbaler Karlos Tevez pričao je o posledicama koje sa sobom nosi pandemija koronavirusa. Iskreno, bez ustezanja, as Boke Juniors rekao je da fudbaleri neće osetiti krizu, što je sušta suprotnost sudbine siromašnih.

Nekadašnji napadač Mančester junajteda i Sitija, Karlos Tevez, ubeđen je da ni duža pauza neće ostaviti finansijske posledice na fudbalere.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi, fudbaleri, možemo da živimo šest meseci do godinu dana bez da dobijemo jednu platu. Nismo ugroženi kao što su oni koji žive sa decom svaki dan, koji moraju da izlaze iz kuće u šest ujutru i vrate se u sedam uveče kako bi prehranili svoju porodicu“, rekao je Tevez za TV Amerika.

Fudbaleri Barselone su, primera radi, prihvatili da im plate tokom trajanja suspenzije budu smanjene za čak 70 odsto.

„Mi nismo primer koji treba slediti u ovom slučaju. Moramo da budemo tu da pomognemo. Lako je meni da pričam od kuće kada znam da će moja deca uvek imati šta da jedu. Ali, neki ljudi su očajni, oni ne mogu da izađu iz kuće. To je zabrinjavajuće“, vrlo dobro Tevez razume problem u kojem se nalazi čovečanstvo.

Napadač Boke Juniors zna gde se krije rešenje, bar deo za katastrofalnu situaciju širom sveta.

„Klubovi moraju da se uključe. Umesto da ujutru idete da trenirate, od vas bi trebalo da zahtevaju da idete i pomažete ljudima. Recimo, da se pomaže pri prehranjivanju u Boki. Ja bih bio oduševljen time, znajući da je moja porodica zbrinuta. To bi bio sjajan primer početka. Možete da snimate videe, kao ja iz svoje dnevne sobe, ali da biste bili primer nekome morate da stvarno pomognete“, zaključio je Tevez.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram