Čeferin; Foto: EPA-EFE/Angel Diaz

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin, je nakon sastanka Evropske kuće fudbala, poručio da sezona koja je pogođena i prekinuta zbog pandemije koronavirusa, mora po svaku cenu da bude završena. Poruka je jasna - ko ne bude odigrao prvenstvo do kraja, neće ići u Evropu naredne sezone.

Aleksander Čeferin je rekao svoje. Fudbal u zemljama širom Evrope ima da se igra, makar to bilo usred leta u julu ili avgustu.

PROČITAJTE JOŠ

U pismu adresiranom nacionalnim fudbalskim Savezima u četvrtak uveče, UEFA navodi kako je od najvećeg značaja da sva takmičenja, uključujući i domaća prvenstva, budu odlučena na terenu, te da bi prekid takmičenja trebalo da bude poslednja opcija.

Inače, pismo je poslato samo nekoliko sati nakon što je belgijska liga okončala šampionat s trenutnim stanjem na tabeli, prema kojem je Klub Briž šampion.

Radna grupa UEFA radi na scenarijima prema kojima bi sezona, koja bi u normalnim okolnostima trebalo da se okonča do 30. juna, mogla biti produžena čak na jul i avgust, a jedna od opcija je i da se takmičenja u evrokupovima nastave nakon što krenu domaća prvenstva.

Produžetak ove sezone imao bi uticaja i na sledeću, koja iz tog razloga ne bi mogla da počne na vreme, pa iz UEFA zato pozivaju sve evropske lige da zajednički rade na rešavanju problema.

„Igrati fudbal bez gledalaca nije isto kao i igrati sa navijačima, ali moramo da budemo svesni kako se svet nalazi u specifičnom položaju. Ipak, bolje je da se igra, makar se utakmice samo gledale na TV ekranima, nego da se ne igra. Oni koji će samovoljno prekinuti sezonu, mogli bi da ostanu bez nastupa u evrokupovima već u sledećoj”, bez ustezanja je poručio predsednik UEFA Čeferin u emisiji TV Slovenije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram