Kapiten Javora Nedeljko Piščević otišao u Rigu
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Doskorašnji kapiten Javor Matisa, Nedeljko Piščević, napustio je Ivanjicu nakon dve godine i pojačao Rigu, trostrukog uzastopnog šampiona Letonije.

Piščević je u Javor stigao u januaru 2018. iz Sinđelića. Dao je veliki doprinos plasmanu kluba u Superligu, u kojoj je nosio dres tima iz Ivanjice godinu i po dana, a u poslednjih šest meseci, nakon povlačenja Ivana Cvetkovića, bio je i kapiten.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je ukupno 61 utakmicu (60 u startnoj postavi), propustivši svega šest mečeva, uglavnom zbog povrede. Postigao je pet pogodaka i zabeležio isto toliko asistencija.

U protekloj polusezoni odigrao je svaki minut (1.890) u 21 utakmici koju je Javor igrao u prvenstvu i Kupu.

Dvadesetpetogodišnji vezista odigrao je u karijeri i 105 utakmica za Sinđelić, u koji je stigao nakon što je prošao omladinsku školu Crvene zvezde i seniorsku karijeru započeo u Radu.

U Rigu stižu praktično kao direktna zamena za Stefana Panića, još jednog nekadašnjeg fudbalera Javora, koji je takođe iz Ivanjice otišao u Rigu.

Piščević će već u prvoj sezoni imati priliku da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima je njegov novi tim prošle sezone eliminisan od Makabija iz Tel Aviva. Da je u pitanju ozbiljan klub pokazuje i činjenica da ga je Kopenhagen 2019. jedva eliminisao u plej-ofu za Ligu Evrope (1:0, 1:3), a kasnije stigao do četvrtfinala, u kojem je u produžecima poražen od Mančester junajteda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar