Foto: EPA/Tibor Illyes

Poznati italijanski trener Fabio Kapelo izjavio je da se nikad nije suočio sa ovakvom situacijom i da vreme trenutno provodi u izolaciji.

Nekadašnji trener Milana i Reala je, u intervjuu za „As“ otkrio kako se nosi sa pandemijom koronavirusa, ali je pričao i o svojim bivšim klubovima kao i o takmičenju u Ligi šampiona.

„Nikad nešto ovakvo nisam doživeo. Dani bez fudbala su veoma, veoma dugi“, rekao je Kapelo.

„Živim u Luganu, tu sam u izolaciji. Dobro sam, opušten sam, tu sam sa suprugom. Ipak, ne mogu da gledam fudbal, nedostaje mi. Nismo navikli na sve ovo. Dani su užasno dugi, ali moram da budem zahvalan jer niko u mojoj porodici nije bolestan. Ovo je komplikovano na globalnom nivou. Lombardija, Bergamo, Breša, jako su pogođeni ovim stanjem“, dodao je nekadašnji selektor Engleske i Rusije.

On takođe smatra da je dobra odluka da se odloži Evro 2020.

„Mislim da je to prava stvar. Ne znamo kad će se sve završiti, tako da treba sve da odložimo za narednu godinu. Sve, baš sve. Što se tiče domaćih liga, nije moguće reći hoće li se nastaviti. Ne možete da igrate ako i igrači oboljevaju. Pogledajte Valensiju, Espanjol, Alaves… Neće biti lako. Ja sam počeo da igram kasnih 50-tih, ali nikad nešto slično ovom nisam doživeo“, kaže Italijan.

PROČITAJTE JOŠ:

Smatra i da sami treneri ne mogu da urade mnogo u postojećoj situaciji.

„Šta da rade? Mogu samo da se nadaju da su im igrači profesionalni i odgovorni, da vode računa o sebi i da ne otežavaju situaciju. Ako nastave da jedu kao u periodu kada treniraju, neće moći ništa da urade. Ovih dana svaki igrač ima i ličnog trenera, što je dobro“.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Prati i šta rade španski klubovi, kaže da pobeda Atletika nad Liverpulom nije iznenađenje za njega.

„Uvek pratim španske ekipe. Nije iznenađenje što je Atletiko pobedio Liverpul. Simeone je napravio dobar plan. Dopalo mi se šta su radili. Onisu mogli samo da igraju u skladu sa svojim mogućnostima. Simeone u Oblaku ima najboljeg golmana“, smatra Fabio.

Što se tiče bivšeg kluba, Reala, kaže da tu nešto ne štima.

„Ne znam šta da kažem za njih. Sve vreme imaju probleme, a onda odigraju veoma dobro. Potrebni su im lideri na terenu. Tim mora da ima tačku oslonca, nekog koga će slediti i ko ima želju za pobedom. Ja sam imao Raula, Jera, Redonda, uvek su imali tu jaku želju“.

Savetovao je i Zidana da se više oslanja na mlade igrače, ali da treba imati strpljenja i pažljivo ih uvoditi u sistem.

Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Odlazak Ronalda je okarakterisao kao gubitak za Real.

„Kao TV komentator imao sam običaj da kažem da ako želite da pobedite Real morate dati dva gola, jer će Ronaldo sigurno postići jedan. To se odnosi i na Barselonu sa Mesijem. Promene treba sprovesti, ali pažljivo. Morate dovesti igrače koji prave razliku, jer kad nosite dres Reala ili Barse imate uvek pritisak, a ako nemate dovoljno kvaliteta, pogubićete se. Isto mi se dogodilo u Milanu, bilo je igrača koji su mislili da su dobri, a na kraju su se u svemu pogubili, nije ih nigde bilo“.

Za kraj, rekao je da Real još nije izgubio bitku u osmini finala sa Mančester sitijem koji ima prednost iz Madrida od 2:1.

„Ova pauza sve menja. Nema favorita. Ako se bude igralo, ne znamo u kakvoj formi će biti timovi tada. To niko ne zna“, zaključio je Kapelo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram