Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

Španija je zemlja fudbala, pa zato ne čudi što kriziraju zbog svega što se dešava. Došli su na genijalnu ideju da organizuju virtuelnu ligu na računaru, čiji je žreb za turnir FIFA 20 La lige preko interneta pratilo 65.000 ljudi, a timove će predstavljati 19 fudbalera.

Samo Majorka od timova koji se takmiče u Primeri nije dala predstavnika, svi ostali klubovi zauzeće mesto na ovom turniru koji će biti odigran tokom vikenda, a sponzorisaće ga Santander, sponzor elitne španske lige.

PROČITAJTE JOŠ

Nije tu kraj sjajnoj ideji, tek sledi ono najbolje. Sav prihod namenjen je kupovini medicinske opreme i sredstava za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Sama zamisao o pokretanju virtuelne Primere potekla je u Andaluziji, s obzirom na to da su centarfor Betisa Borha Iglesijas i defanzivac Sevilje Serhio Regulion, odigrali seviljski derbi u FIFA 20.

Taj okršaj „ljutih rivala“, pratilo je putem interneta čak 60.000 ljudi, pa se nakon toga javila ideja da bude organizovana virtuelna La liga.

Po završetku kvalifikacija koje su uveliko u toku, biće dobijeno 16 timova i oni će takmičenje nastaviti po nokaut sistemu sve do trofeja.

Zainteresovani će moći da prate utakmice preko društvenih mreža La lige na Jutjubu, Tviteru, Fejsbuku i Instagramu, a mečevi će biti emitovani i preko televizijskih kanala koji imaju pravo na prenos.

Kao što smo na početku spomenuli, svaki od timova predstavljaće po jedan fudbaler, a ovo je lista igrača: Lukas Perez (Alaves), Markos Ljorente (Atletiko), Serhi Roberto (Barselona), Borha Iglesijas (Betis), Gorka Guruzeta (Atletik Bilbao), Karlos Soler (Valensija), Pedro Poro (Valjadolid), Manu Morlanes (Viljareal), Hoze Martinez (Granada), Edu Espozito (Eibar), Adrijan Embarba (Espanjol), Karlos Klerk (Levante), Aitor Ruibal (Leganes), Ruben Garsija (Osasuna), Marko Asensio (Real), Serhio Regulion (Sevilja), Kevin Vaskez (Selta), Adnan Januzaj (Real Sosijedad), Žazon Remeseiro (Hetafe).

Finale će biti odigrano u nedelju od 21.30, a voljom žreba odlučeno je da to ne može da bude El klasiko, pošto su Barselona i Real u istoj strani kostura.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram