Foto: Starsport

Fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva srećan je zbog gola za svoj nacionalni tim na Afričkom kupu nacija.

Kangva je u dresu Zambije postigao pogodak protiv Konga i na taj način se pridružio In-Bom Hvangu i Žan-Filipu Krasou, koji su za Južnu Koreju i Obalu Slonovače davali golove na svojim takmičenjima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srećan sam zbog postignutog gola na početku takmičenja, nadam se da ću u istom ritmu nastaviti i na preostalim utakmicama, te na taj način direktno uticati na rezultate mog nacionalnog tima na Afričkom kupu nacija“, rekao je Kangva za klupski sajt.

Njegov nacionalni tim nije uspeo da pobedi Kongi, pošto je pogodak prvotimca Zvezde iz 23. minuta bio dovoljan samo za remi, jer je Joan Visa u 27. minutu postavio konačan rezultat 1:1.

Kangva kaže da je ispratio i mečeve ostalih svojih saigrača koji nisu u ekipi Vladana Milojevića na kiparskim pripremama u Pafosu.

„Ispratio sam naravno i mečeve saigrača iz Crvene zvezde. Čestitam Krasou i Hvangu na sjajnom učinku, postigli su po gol i upisali asistencije, srećan sam zbog njih i želim im mnogo uspeha. Raduje me činjenica da smo svi u dobroj formi i verujem da ćemo to pokazati kada se vratimo u klub. Takođe, mi je zadovoljstvo što predstavljamo Crvenu zvezdu u najboljem svetlu, kao i što veliki broj ljudi u Africi zna za naš klub i svakodnevno se raspituje o Zvezdi. Svi me pitaju za dresove, te se uvek trudim da ih obradujem poklonima“, istakao je Kangva.

BONUS VIDEO: Vodeći gol Gane protiv Egipta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar