Kamp Nou
Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Barselona je odlučila da prvi put u klupskoj istoriji proda sponzorima pravo na ime stadiona "Kamp Nou".

Katalonski klub doneo je odluku da prvi put u klupskoj istoriji proda prava na ime stadiona „Kamp Nou“ za sezonu 2020/21.

Čelnici Barselone odlučili su se na ovaj potez kako bi prikupili novac za borbu protiv pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Vodeći se sloganom ‘Više od kluba’, uprava kluba odlučila je da prava na ime stadiona „Nou Kamp“ proda za narednu sezonu, a sva sredstva od prodaje investira u istraživanje i borbu protiv koronavirusa“, navedeno je u saopštenju kluba povodom odluke da prvi put od 1957. godine izgradnje stadiona promeni ime.

Rukovodstvo španskog giganta istaklo je da je Barselona jedan od malobrojnih klubova koji nije u vlasništvu države, privatnom vlasništvu ili akcionara, već da je u posedu 144.000 članova kluba.

„Barsa je sportski klub sa najvećim prihodima na svetu, ali nije ostala imuna na ekonomsku krizu koju je izazvala globalna pandemija koja je paralizovala sportsku industriju širom sveta. Ipak, Upravni odbor koji rukovodi klubom smatra da je trenutak za velikodušno i podržavajuće razmišljanje u kolektivu takvim gestama i da samo tako čovečanstvo može prevazići onu pandemiju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar