zigic
Žigić dok je igrao za Valensiju; Foto: EPA/Kai Försterling

Bivši napadač Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Nikola Žigić, već pet godina živi u Valensiji, gde je i sada tokom pandemije koronavirusa.

Žigić je u intervjuu za Sportklub poručio da ne razmišlja o povratku u Srbiju, dok se situacija sa pandemijom koronavirusa ne stiša.

„Što bih se vratio? Deca mi ovde idu u školu, tu živimo već dugo. Čujemo se sa svojima u Srbiji, svi su dobro, hvala Bogu. Oni se pridržavaju mera tamo, mi ovde i to je to. Moramo da preguramo ovo, bolje tri meseca u kući nego tri godine“, kaže Žigić.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkriva i kako izgleda Valensija i Španija u ovim tragičnim danima.

„Otkako su uveli vanredno stanje, svuda je isto. Preporučuje se što manje šetnje, parkovi su zatvoreni, nema okupljanja. Ljudi su kod kuće, deca ne idu u školu, rade sve onlajn. Tu smo sa njima, svu pažnju im poklanjamo. Slušamo šta kažu nadležni i poštujemo to. Provodimo vreme na terasi, siđemo do prodavnice ili apoteke i više nigde ne idemo“, kaže Nikola.

Sada ima dovoljno vremena za dodatne aktivnosti, a kad sve prođe, nastaviće sa radom na dobijanju trenerske licence.

„Završavam trenersku školu, učim koliko mogu, gledam dosta utakmica, treninga. Pratim Valensiju, Viljareal, Levante… Bože zdravlja, kad se slože kockice, planiram neki dalji put u tom smeru.“

Nije zaboravio ni da pomene reprezentaciju Srbije i baraž meč sa Norvežanima za koji se još ne zna kada će se odigrati.

„Imamo više vremena da pripremamo tu utakmicu. Videćemo koliko ćemo uspeti u tome. Prvo da se odredi datum odigravanja. Nema sumnje da će prekid uticati mnogo na sve. Kad izađeš iz nekog šablona, kad te nešto ovako poremeti, teško se vraćaš“, poručio je Žigić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar