Kada već nije došao Mesi, javite se vi i budite humani!

Fudbal 08. sep. 202012:30 > 12:39
Podeli:
Foto: Promo

Fudbalski klub Miljakovac privukao je veliku pažnju javnosti proteklih dana kada je najavio osnivanje i najviše moguće domete u srpskom fudbalu. Klub je navodno bio jedna od opcija Lionela Mesija u slučaju odlaska iz Barselone, a čak je i Donald Tramp želeo da pomogne osnivanje ovog društveno odgovornog sportskog kolektiva.

Sve su to naravno bili marketinški trikovi za privlačenje pažnje na mnogo bitniju misiju ovog kluba koji tek treba da se osnuje, a to je humanitarni rad i okupljanje lokalne zajednice.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog velike pažnje javnosti i velikog broja igrača koji se javljaju da postanu deo ovog novoformiranog kluba, odlučeno je da se organizuje selektivni probni trening, koji će voditi profesionalni stručni štab sa najvišeg nivoa srpskog fudbala i to stručni štab FK Voždovac predvođen Šefom Jovanom Damjanovićem.

Tako će u četvrtak od 18 časova na stadionu Rakovice biti održan humanitarni probni trening, a svaki igrač koji dođe i koji bude želeo da bude „skreniran“ i selektiran od strane stručnog štaba FK Voždovac, moraće da pre ulaska u svlačionicu shodno svojim mogućnostima donira sredstva u humanitarnu kutiju, a nakon treninga sva sredstva biće donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR, i tako će biti pružena podrška deci koja boluju od raka i projektima ovog udruženja koje je mesec septembar proglasilo
za mesec davanja podrške oboleloj deci.

Inicijator osnivanja FK Miljakovac, Jovan Simić naveo je da je u četvrtak najbitnije da „pobede fudbal i humanost“ uz zahvalnost FK Voždovac koji je podržao ovu jedinstvenu humanitarnu akciju,

„Želeo bih da se zahvalim FK Voždovac na tome što će nam ustupiti svoj stručni štab za ovaj selektivni humanitarni trening, i Šefu Damjanoviću što će doći sa svojim saradnicima kako bi nam pomogli da napravimo što bolju selekciju sa kojom ćemo napasti titulu u „beton ligi“. Hvala i u ime NURDOR-a, želimo da damo podršku ovom kredibilnom udruženju jer znamo da je sakupljanje sredstava neophodno za poboljšanje uslova lečenja mališana, a da je u momentu epidemije Koronavirusa maneverski prostor za akcije smanjen. Ovo je takođe
i jaka poruka povezivanja fudbala na svim nivoima i stvaranje pozitivne atmosfere u našem sportu. Nadam se samo da Šef Damjanović neće „baciti oko“ na nekog igrača na probi i probati da nam ga preotme i odvede u Voždovac“, u šaljivom tonu je završio Simić.

Šef stručnog štaba FK Voždovac istakao je da su Zmajevi uvek tu podrže humanitarne akcije kao društveno odgovoran sportski kolektiv.

„Želimo da podržimo iskrenu emociju koju ovde prepoznajemo i svaku humanitarnu akciju i uvek ćemo sa naše strane maksimalno izaći u susret. Pozivamo i ostale ljude da pomognu humanitarnu akciju za NURDOR i da damo podršku ovom sjajnom udruženju u njihovim naporima. Fudbalski klub Voždovac je uvek tu da podrži humane ideje i promociju fudbala“, istakao je Damjanović.

Humanitarni Probni trening FK Miljakovac biće održan u četvrtak od 18 časova na stadionu Rakovice, a svaki potencijalni igrač koji dođe doniraće sredstva u humanitarne svrhe i tako pomoći Nacionalnom udruženju roditeja dece obolele od raka. Udruženju NURDOR možete pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke na broj 1150.

Zbog velikog interesovanja broj učesnika na treningu biće ograničen, a takođe biće poštovani svi protokoli o zaštiti učesnika treninga radi sprečavanja širenja koronavirusa. Prisustvo gledalaca neće biti dozvoljeno na treningu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učestvovanje na trenigu tim menadžeru FK Miljakovac putem whatsapp poruke na broj 0649456311.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar