Real Madrid players celebrate after wining the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, April 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)

Liga šampiona je ušla u završnu fazu još samo pet utakmica nas deli do proglašenja novog šampiona.

Aktuelni šampion je eliminisan u četvrtfinalu. Real Madrid je bolje izveo penale i tako ostavio Mančester siti bez evropskog trofeja i preusmerio njegov fokus na domaće takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Real je tako popunio polufinalni par u kom ga čeka Bajern iz Minhena. Prvi meč polufinala zakazan je za 1. maj, a revanš je na programu sedam dana kasnije od 21.00.

U istom terminu, ali 30. aprila meč će odigrati Borusija iz Dortmunda i Pari Sen Žermen, dok je revanš zakazan za 7. maj od 21.00. Prvi meč se igra u Nemačkoj, a onda sledi revanš u Parizu.

Barcelona vs PSG Foto:Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

PSŽ je napravio neverovatan podvig protiv Barselone (doduše nakon isključenja Arauha i kasnije Ćavija) i na kraju uspeo da se plasira u polufinale kontroverznom pobedom sa 4:1 u drugom meču.

Dortmund je najpre izgubio od Atletika sa 2:1, a onda uspeo da preokrene u Nemačkoj i slavi sa 4:2.

Bajern je najpre odigrao nerešeno sa Arsenalom, a onda je sa 1:0 u Minhenu obezbedio prolaz dalje za najvažnije polufinale kluba u 21. veku.

Real je prošao posle boljeg izvođenja penala u kom su bila dva tragičara, a apsolutni heroj je Andrej Lunjin, treći golman „kraljevića“ koji je postao najsrećniji čovek na svetu.

BONUS VIDEO Hari Kejn – het-trik protiv Majnca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar