Barcelona vs PSG Foto:EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Barselonu u Španiji sa 1:4 i sa ukupnim skorom 4:6 otišli u polufinale Lige šampiona.

Barselona je povela preko Rafinje, ali je do poluvremena Ronald Arauho dobio crveni karton i od tada se sve promenilo. Osman Dembele je izjednačio na 1:1 do velike pauze, Vitinja je u drugom delu pogodio sa distance za preokret, a Kilijan Mbape je sa dva gola dokrajčio Barselonu.

Katalonski klub je u drugom poluvremenu ostao i bez trenera Ćavija, koji je dobio crveni karton, pa je poslat na tribine.

PSŽ će u polufinalu igrati protiv Borusije Dortmund, koja je izbacila Atletiko Madrid sa 5:4 u dvomeču.

PROČITAJTE JOŠ:

Na startu meča PSŽ je bio opasniji. U prvih 10 minuta gosti su imali nekoliko obećavajućih napada, ali bez ozbiljnih prilika i šuteva ka golu domaćina. Barselona nijednom nije zapretila u tom periodu.

Međutim, u 12. minutu videli smo prvi gol i to u mreži PSŽ-a. Lamine Jamal je probio po desnoj strani, poslao je loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Rafinja za 1:0.

Mogla je Barselona do 2:0 ubrzo nakon toga. Rafinjin centaršut nije bio baš najbolji, ali se lopta odbila do Levandovskog, koji je zategao snažno, ali je njegov šut otišao preko gola.

Imali su gosti nešto kasnije dve prilike u samo nekoliko sekundi. Mbape je šutirao sa nekoliko metara kada je Ter Štegen odbranio, a posle kornera je Kunde intervenisao ispred gol linije nakon Kilijanovog udarca glavom.

Barcelona vs PSG Foto:Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

U 29. minutu dogodilo se nešto što će totalno promeniti tok utakmice. Barkola je išao sam ka golu, dok ga je Arauho povukao sa leđa. Sudija je dosudio slobodan udarac i dao je direktan crveni karton defanzivcu Barselone. Dembele je šutirao sa ivice kaznenog prostora iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

Ipak, u 40. minutu PSŽ je stigao do izjednačenja. Barkola je dobio korisnu loptu u kaznenom prostoru rivala, pokušao je da proigra Mbapea, koji nije reagovao baš najbolje. Međutim, lopta je otišla na drugu stativu, gde je sjajno reagovao Dembele i zakucao loptu u mrežu.

Vitinja je pred kraj poluvremena pokušao sa distance, ali nije bio precizan. U dubokoj nadoknadi je Dembele uhvatio volej, Ter Štegen je bio nemoćan, ali je lopta otišla nekoliko centimetra od stative.

Hakimi je početkom drugog poluvremena šutirao snažno sa nekih 20-ak metara, lopta je odskočila pred golom, ali je Ter Štegen reagovao. Imao je PSŽ šansu i posle kornera, ali se Barkola spetljao.

Barcelona vs PSG Foto:Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

I u 52. minutu je PSŽ bio blizu gola. Mbape je sjajno uočio Ruiza, koji je utrčao i šutirao odmah. Ipak, lopta je otišla pored stative, dok je Ter Štegen ostao ukopan u mestu. Vitinja je ubrzo nakon toga šutirao sa oko 20-25 metara, pogodio je sam ugao gola, a Ter Štegen je ostao kratak. Asistenciju je upisao Hakimi, koji je samo odložio loptu do Vitinje – 1:2.

Barselona je konačno zapretila preko Gundogana, ali je stativa spasila PSŽ u 55. minutu. Već u narednom je Ćavi isključen zbog protesta i zato što je šutnuo jednu od reklama.

U 59. minutu Dembele je prvi stigao do lopte u kaznenom prostoru Barselone, Kanselo je startovao, ali je zakasnio i srušio napadača PSŽ-a. Sudija je pokazao na belu tačku. Mbape je šutirao sigurno, snažno i visoko, te golman Barselone nije imao šanse, iako je pogodio stranu.

Barcelona vs PSG Foto:EPA-EFE/Alejandro Garcia

Šutirao je Levandosvki levom nogom sa 16 metara u 73. minutu, ali je Donaruma bio na pravom mestu i intervenisao. Rafinja je posle toga bio gotovo sam protiv cele odbrane PSŽ-a, uspeo je da šutira levom nogom, gađao je dalji ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.

U 89. minutu Levandovski je bio sebičan u kontri, pa je situaciju 4 na 2 odlučio da reši sam, te je izborio samo korner. Rafinja je pokušao da iznenadi Donarumu, ali nije uspeo. Usledila je kontra, Ter Štegen je najpre odbranio šut Mbapea, ni posle prvog odbitka PSŽ nije dao gol, ali je Kilijan onda ispravio sam sebe i povećao na konačnih 1:4.

Do kraja utakmice više nije bilo velikih uzbuđenja, a Barselona će dugo žaliti zbog crvenih kartona koje su dobili njeni igrači.

Video snimke golova možete pogledati ispod.


Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

(Rafinja 12 – Dembele 40, Vitinja 54, Mbape 61 iz penala, 89)

Stadion: Monžuik, Barselona, Španija. Sudija: I Kovač.

Barselona: Ter Štegen – Kanselo (od 82. Žoao Feliks), Kubarsi, Arauho, Kunde – Pedri (od 61. Tores), Gundogan, De Jong (od 83. Lopez) – Rafinja, Levandovski, Jamal (od 34. Martinez). Trener: Ćavi Ernandez.

Pari Sen Žermen: Domaruma – Hakimi, Markinjos, Ernandez, Mendeš – Zair-Emeri (od 80. Ugarte), Vitinja, Ruiz (od 77. Asensio) – Dembele (od 88. Kolo Muani), Mbape, Barkola (od 77. Li Kang-In). Trener: Luis Enrike.


Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 4:2 (2:0)

(Brandt 34, Matsen 39, Filkrug 71, Sabicer 74 – Humels autogol 49, Korea 64)

Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund, Nemačka. Sudija: Slavko Vinčić.

Borusija: Kobel – Matsen, Šloterbek, Humels, Rirson – Džan, Sabicer – Sančo (od 86. Ozčan), Brandt (od 90. Rojs), Adejemi (od 66. Binoe-Gitens)- Filkrug. Trener: Edin Terzić.

Atletiko: Oblak – Molina (do 46. Barios), Vicel, Himenez, Ermoso, Aspilikueta (od 46. Rikelme) – De Pol (od 84. Nigez), Koke, Ljorente – Morata (od 46. Korea), Grizman. Trener: Dijego Simeone.

BARSELONA - PSŽ 1:4; BORUSIJA DORMTUND - ATLETIKO MADRID 4:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar