Foto: The 44 Screenshot X

Ćavi Ernandez i Barselona su ranije dogovorili rastanak na kraju sezone, ali to ne znači da nisu želeli da zajedno urade veliku stvar. Kao u njegovim igračkima danima, ali te želje su ostale samo to. Želje. Pari Sen Žermen je eliminisao Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona nakon što je slavio sa 4:1 na "Kamp nou" posle pobede Katalonaca u Parizu sa 3:2.

Parižani su tako prvi put od 2021. godine stigli do polufinala ukupnim rezultatom 6:4, a tamo ih čeka Borusija iz Dortmunda koja od 2013. godine nije stiga do polufinala.

PROČITAJTE JOŠ

Rafinja je nastavio da pokazuje magiju na početku susreta, pa je postigao gol već u 12. minutu, ali se sve preokrenulo naglavačke u trenutku kada je Arauho dobio crveni karton.

Od tog momenta je PSŽ iskoristio svaku šansu i to naplatio na surov način. Najpre je Usman Dembele postigao gol u 40. minutu za 1:1, da bi Vitinja i Mbape sa bele tačke do 60. minuta doneli 3:1. Tačku na i stavio je Mbape u 89. minutu nakon kontranapada.

Očekivano Ćavi sa tim nije mogao da se pomiri, pa je i sam isključen u 55. minutu. Ćavi je počeo da divlja ispred sudije i nogom je udario reklamu Lige šampiona. Rumunski sudija Kovač mu je poručio da meč može da odgleda sa tribina nakon što mu je pokazao crveni karton.

Ćavi se sa tim nije mirio.

„Barsa će pokušati opet. Odigrali smo jako dobru sezonu Lige šampiona i sledeće godine ćemo pokušati ponovo. Sa 10 igrača je jako teško igrati protiv PSŽ. Šteta što nam je čitav posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Voleo bih da sam mogao protiv Luisa Enrkea sa 11 na 11“, rekao je nakon utakmice Ćavi.

Zatim je nastavio.

„Dok smo bili ravnopravni, bila je to sasvim druga utakmica. Bili smo odlično organizovani u igri 11 na 11. Rekao sam sudiji da je doneo jako lošu odluku kad je isključio Arauha. Rekao sam mu da ne razume igru. Bila je to katastrofa. Ne volim da pričam o sudijama, ali ta nas je odluka dotukla“, poručio je mladi strateg.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare